În diasporă buletinele de vot nu vor fi suplinite și distribuite. Anunțul a fost făcut de către Comisia Electorală Centrală (CEC) cu puțin timp în urmă printr-un comunicat de presă.

Nota emisă de CEC:

Potrivit normelor legale, buletine de vot suplimentare nu pot fi tipărite și distribuite. Luând în considerare faptul că buletinele de vot sunt numerotate în conformitate cu numărul sectei de votare, nu e posibil nici de realizat transferul acestora de la o secție la alta.

În acest context, îndemnăm cetățenii noștri să meargă să și exercite dreptul de vot la cea mai apropiată secție de votare, unde este disponibil un număr mai mare de buletine de vot.

În cazul secției de votare din Frankfurt pe Main, Germania, facem apel către toți alegătorii care se află încă în așteptare să folosească posibilitatea de a vota la una din secțiile de votare mai puțin solicitate din orașele: Stuttgart, Kassel, Strasbourg.

Astăzi, Renato Usatîi a declarat că este gată să pună dispoziția, membrilor Comisiei Electorale Centrale (CEC), un avion privat pentru a transporta buletine de vot suplimentare pentru secțiile din diasporă.

„Eu pot să organizez un avion privat să ducem buletine de vot. Este Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), este Comisia Electorală Centrală (CEC), dacă îmi dau trei-cinci mii de buletine de vot, eu asigur avionul privat ca aceste buletine de vot să ajungă în secțiile unde e nevoie.”, a declarat Usatîi.

Anterior, CEC a declarat că există posibilitatea ca moldovenii aflați peste hotare să nu poată să-și exercite votul, din lipsa buletinelor de vot.

Consulatul General al Republicii Moldova la Milano îndeamnă alegătorii din Parma, Mestre, Milano, Verona, Bologna să se îndrepte spre alte secții de vot pentru a reuși să-și exprime votul.

Consulatul General al Republicii Moldova la Franfurt pe Main îndeamnă cetățenii moldoveni care stau în rând la secția de votare din Frankfurt să meargă și în alte localități din Germania pentru a-și exercita dreptul la vot, întrucât există o posibilitate ca cele 5 mii de buletine să se termine în curând.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, 15 noiembrie la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării.

În total, pentru alegerile prezidențiale, în străinătate au fost deschise 139 de secții de vot.

Astăzi, 15 noiembrie, cetățenii R. Moldova participă, din nou, la alegeri prezidențiale. În turul doi, bătălia pentru funcția de președinte al R. Moldova se dă între candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu și candidatului independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!