Cancelara Germaniei, Angela Merkel, i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, cea care a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În mesajul său, Angela Merkel a menționat că Guvernul Germaniei va continuă să sprijine Republica Moldova. 

Stimate doamnă Sandu, Vă felicit cu căldură pentru alegerea dvs. ca președinte al Republicii Moldova. Sunt încântată că poporul din Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va continua cu bucurie să sprijine Republica Moldova. Vă doresc mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, se spune în mesajul cancelarei Germaniei.

Astăzi, Maia Sandu a primit felicitări de la mai mulți lideri politici internaționali. Printre ei se află președintele României, al Ucrainei și al Federației Ruse. Și Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o felicitare pentru Maia Sandu.

Sandu a câștigat în fața contracandidatului susținut de PSRM, Igor Dodon, cu peste 57% din sufragii. Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi atât în țară, cât și peste hotare, diaspora susținând-o cu peste 92% din voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!