/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Angela Merkel i-a transmis un mesaj Maiei Sandu: „Guvernul federal va continua să sprijine Republica Moldova”

missing
16 noiembrie 2020, ora 21:44

Cancelara Germaniei, Angela Merkel, i-a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu, cea care a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova. În mesajul său, Angela Merkel a menționat că Guvernul Germaniei va continuă să sprijine Republica Moldova. 

Stimate doamnă Sandu, Vă felicit cu căldură pentru alegerea dvs. ca președinte al Republicii Moldova. Sunt încântată că poporul din Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internațională și continuarea reformelor de urgență. Guvernul federal va continua cu bucurie să sprijine Republica Moldova. Vă doresc mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în față”, se spune în mesajul cancelarei Germaniei.

Astăzi, Maia Sandu a primit felicitări de la mai mulți lideri politici internaționali. Printre ei se află președintele României, al Ucrainei și al Federației Ruse. Și Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o felicitare pentru Maia Sandu.

Sandu a câștigat în fața contracandidatului susținut de PSRM, Igor Dodon, cu peste 57% din sufragii. Maia Sandu a obținut cele mai multe voturi atât în țară, cât și peste hotare, diaspora susținând-o cu peste 92% din voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram