Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și rachete ATACMS! General: "Iarna nu va încetini ofensiva. Marea reușită urmează"

Președintele rus Vladimir Putin a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezidențiale

16 noiembrie 2020, ora 12:14

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis Maiei Sandu o telegramă de felicitare cu ocazia victoriei în turul II al alegerilor prezidențiale. Potrivit ria.ru, acesta i-a urat președintei alese a R. Moldova: succes, sănătate și bunăstare.

Președintele României, Klaus Iohannis este primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu. Într-o postare pe twitter, președintele român a scris că în cadrul scrutinului cetățenii R. Moldova au ales continuarea drumului european și democratic.

Și premierul României a felicitat-o pe Maia Sandu: „Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru R. Moldova”

Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria și a spus că așteaptă consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Și lidera opoziție din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a transmis un mesaj de felicitarea pentru Maia Sandu: „Sunt impresionată de vitejia și dăruirea ei”.

Prim-ministrul Ion Chicu a felicitat-o pe Maia Sandu și i-a dorit succes și puteri pentru muncă în interesul poporului și țării.

Fostul premier Pavel Filip a felicitat cetățenii care au ieșit masiv la vot, dar și pe Maia Sandu. Acesta a menționat că oamenii își doresc nu doar schimbarea președintelui, dar și a guvernării.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram