Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis Maiei Sandu o telegramă de felicitare cu ocazia victoriei în turul II al alegerilor prezidențiale. Potrivit ria.ru, acesta i-a urat președintei alese a R. Moldova: succes, sănătate și bunăstare.

Președintele României, Klaus Iohannis este primul șef de stat care a felicitat-o pe Maia Sandu. Într-o postare pe twitter, președintele român a scris că în cadrul scrutinului cetățenii R. Moldova au ales continuarea drumului european și democratic.

Și premierul României a felicitat-o pe Maia Sandu: „Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru R. Moldova”

Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria și a spus că așteaptă consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Și lidera opoziție din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, a transmis un mesaj de felicitarea pentru Maia Sandu: „Sunt impresionată de vitejia și dăruirea ei”.

Prim-ministrul Ion Chicu a felicitat-o pe Maia Sandu și i-a dorit succes și puteri pentru muncă în interesul poporului și țării.

Fostul premier Pavel Filip a felicitat cetățenii care au ieșit masiv la vot, dar și pe Maia Sandu. Acesta a menționat că oamenii își doresc nu doar schimbarea președintelui, dar și a guvernării.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală(CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!