/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Săptămâna bucătăriei italiene în lume pe tv8.md – despre vinurile italiene!

missing
26 noiembrie 2020, ora 09:57

Am ajuns cu bine în cea de-a 4-a zi din „Săptămâna bucătăriei italiene în lume”. Vă reamintim că în această săptămână v-am prezentat informații despre paste și pizza, iar primul episod a fost o prezentare generală a bucătăriei italiene! Excelența Sa, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, împreună cu Andrei Veleșcu, colegul nostru, sunt prezentatorii acestui ciclu de emisiuni online dedicate tradițiilor culinare italiene.

Acum vă propunem spre atenție un episod despre vinurile italiene care au o istorie foarte bogata și foarte veche deoarece romanii, au adus cele mai mari contribuții viticulturii europene. Romanii au răspândit și dezvoltat podgoriile și calitatea vinului, au descoperit că vasele închise ermetic păstrează vinul mai mult timp și că atunci are un gust mai bun. Ei au fost primii care au folosit vase din lemn, vase din sticla și dopul de plută. Propagarea cunoștiintelor în întreg Imperiul Roman a dus la dezvoltarea zonelor viticole în restul Europei, unele din ele păstrându-se și astăzi.

Italia este țara cu cele mai multe soiuri autohtone de vita de vie, fiind peste 500 la număr. Una din  cauzele succesului vinului italian este adoptarea de legi care reglementează foarte clar și strict piața vinului pentru protejarea produselor, făcându-se tot mai multe vinuri de calitate superioara. Deci nu numai ca se produce mult dar se produce și calitativ.

Vizitați site-ul nostru pentru a vă informa corect și la timp despre tot ce se întâmplă în lume, dar în această săptămână pentru a vă îndrăgosti de cultura și bucătăria italiană.

Acest proiect este realizat cu suportul Ambasadei Italiei în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram