Am ajuns cu bine în cea de-a 4-a zi din „Săptămâna bucătăriei italiene în lume”. Vă reamintim că în această săptămână v-am prezentat informații despre paste și pizza, iar primul episod a fost o prezentare generală a bucătăriei italiene! Excelența Sa, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, împreună cu Andrei Veleșcu, colegul nostru, sunt prezentatorii acestui ciclu de emisiuni online dedicate tradițiilor culinare italiene.

Acum vă propunem spre atenție un episod despre vinurile italiene care au o istorie foarte bogata și foarte veche deoarece romanii, au adus cele mai mari contribuții viticulturii europene. Romanii au răspândit și dezvoltat podgoriile și calitatea vinului, au descoperit că vasele închise ermetic păstrează vinul mai mult timp și că atunci are un gust mai bun. Ei au fost primii care au folosit vase din lemn, vase din sticla și dopul de plută. Propagarea cunoștiintelor în întreg Imperiul Roman a dus la dezvoltarea zonelor viticole în restul Europei, unele din ele păstrându-se și astăzi.

Italia este țara cu cele mai multe soiuri autohtone de vita de vie, fiind peste 500 la număr. Una din  cauzele succesului vinului italian este adoptarea de legi care reglementează foarte clar și strict piața vinului pentru protejarea produselor, făcându-se tot mai multe vinuri de calitate superioara. Deci nu numai ca se produce mult dar se produce și calitativ.

Vizitați site-ul nostru pentru a vă informa corect și la timp despre tot ce se întâmplă în lume, dar în această săptămână pentru a vă îndrăgosti de cultura și bucătăria italiană.

Acest proiect este realizat cu suportul Ambasadei Italiei în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!