Platforma DA spune că susține protestul anunțat pe 3 decembrie curent în fața Parlamentului. În cadrul unui briefing de presă, politicianul Andrei Năstase a spus că Platforma DA este gata să recurgă la proteste pentru a demite Guvernul Chicu și a nu admite votarea legii bugetului.

„Platforma DA condamnă vehement politica guvernării Dodon, reiterează poziția privind necesitatea demisiei imediate a prim-ministrului Chicu și anunță că este gata să recurgă la toate măsurile legale, inclusiv protestele organizate cu responsabilitate și grijă pentru sănătatea și securitatea oamenilor și a țării, necesare pentru demiterea Guvernului și neadmiterea votării politicii bugetar-fiscale, dezastruoase pentru R. Moldova”.

Cu o oră înainte de începerea protestului din fața Parlamentului, mai mulți polițiști au fost dislocați în preajma Legislativului pentru a menține ordinea publică. Imagini de la fața locului au fost transmise de către reporterii TV8.

Președinta aleasă Maia Sandu a îndemnat oamenii să protesteze împotriva inițiativei legislative a Partidului Socialiștilor (PSRM) care prevede scoaterea din atribuțiile Președinției a Serviciului Informații și Securitate (SIS).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!