/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ PĂZIȚI PE BANII STATULUI. Chicu va beneficia de protecție de stat în decurs un an de la data încetării mandatului

missing
04 ianuarie 2021, ora 21:50

În timp ce premierul interimar, Aureliu Ciocoi, se află în autoizolare, fiind infectat cu COVID-19, Serviciul Protecție și Pază de Stat susține că acesta beneficiază deja de pază din partea statului. Și asta chiar din momentul, în care a fost numit prim-ministru interimar. Întrebat dacă în fața casei lui Ciocoi va fi instalată și o cabină, șeful adjunct al SPPS, numit recent în funcție, ne-a spus că se întreprind toate măsurile, așa încât ofițerii să poată sta de veghe 24 din 24 de ore. În schimb, la întrebarea câți ofițeri îl păzesc în continuare pe fostul premier, Ion Chicu, ni s-a spus că informația este una confidențială.

„- Ați putea să ne spuneți cât timp va mai sta paza la poarta domnului Chicu? – Nu se cunoaște.  – Domnul Chicu este acasă? – Cu ce scop întrebați? – Am fi vrut să discutăm cu dumnealui. – Păi spunea să ne spuneți de ce nu putem filma? – Cu ce sop să filmați? – În scop profesional. Îmi fac meseria.”

Aceste imagini le-am suprins, acum două zile, la poarta casei din Durlești a fostului premier, Ion Chicu, abia plecat din funcție. Ex-șeful cabinetului de miniștri continuă să beneficieze de pază din bugetul de stat. În fața porții lui vegheau cel puțin doi agenți de pază. Și cabina acestora încă este pe loc. La apariția echipei TV8, aceștia ne-au solicitat să nu filmăm perimetrul în care se află casa fostului prim-ministru. Întrebat cât timp va mai beneficia acesta de pază și de câți agenți este protejat la moment, șeful adjunct al SPPS, numit recent în funcție, Vasile Popa, a invocat că această informație este una confidențială.

VASILE POPA, ȘEF ADJUNCT SPPS: „- Dacă puteți, referitor la această informație, să faceți o solicitare în scris, iar noi vă vom răspunde, după posibilități, la această întrebare. – Deci nu știți câți ofițeri de pază are domnul Chicu astăzi… – Eu cunosc, dar totuși este o informație secretă. – În condițiile în care dumnealui nu mai este premier?! Bine, voi face o solicitare.”

Potrivit legislației, prim-ministrul, în caz de încetare a mandatului său în Guvern, beneficiază de protecție de stat și de automobil în decurs de cel puțin un an de la data încetării mandatului, precum și de pașaport diplomatic, în condițiile legii. Între timp, potrivit șefului adjunct al SPPS, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care se află în autoizolare, fiind infectat cu COVID-19, beneficiază deja și el de pază din partea statului, din momentul în care a fost numit în această funcție.

VASILE POPA, ȘEF ADJUNCT SPPS: „De la 1 ianuarie. Reieșind din faptul că dumnealui este în autoizolare, Serviciul Pază și Protecție îi oferă protecție. – A fost instalată și o cabină pentru ofițerii de pază? – Se întreprind toate măsurile pentru ca ofițerii să acorde servicii 24 din 24 de ore.”

Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, a fost numit în funcția de premier interimar, în urma unui decret semnat de către președinta Maia Sandu la data de 31 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram