/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin semnează pentru „independenţa” regiunilor ocupate. Prognoza lui Arestovici

economic

Dosarul „Fraudei bancare”, episodul „Andronachi”. Trei persoane, puse oficial sub învinuire

01 octombrie 2021, ora 15:19
Distribuie:

Fostul deputat PD, Vladimir Andronachi, soția acestuia, precum și juristul de încredere al familiei au fost puși oficial sub învinuire în dosarul fraudei bancare. Procuratura Anticorupție a reținut în acțiunile celor trei comiterea escrocheriei și spălării de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.

În speță, procurorii au descoperit fapte de spălare de bani de către mai multe grupuri criminale organizate, fiind sustrase aproximativ 32 milioane de lei de la Banca de Economii, sub falsul pretext al unei pretinse investiții efectuate la respectiva instituție financiar-bancară.

Potrivit probatoriului, acțiunile infracționale ale celor trei au culminat la etapa finală a Fraudei Bancare, adică în intervalul 24-27 noiembrie 2014.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate suporturi electronice, documente, bani, precum și alte obiecte relevante pentru anchetă. Concomitent, Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe bunurile persoanelor vizate.

La demersul procurorilor, magistrații au eliberat pe numele fostului deputat un mandat de arestare în contumacie, cu anunțarea lui în căutare internațională. Soția și juristul acestuia sunt cercetați în libertate, având interdicția de părăsire a țării.

Amintim că în data de 23 septembrie, Procuratura Anticorupție, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate au efectuat, mai multe percheziții la domiciliul fostului deputat democrat, Vladimir Andronachi.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!

economic

Energocom va procura încă 15 milioane de metri cubi de gaz! Vor fi stocate în depozitele din Ucraina

30 septembrie 2022, ora 09:38
Distribuie:

Energocom va procura, în două tranșe, 15 milioane de metri cubi de gaze naturale, pe care le va stoca în depozitele din Ucraina. Decizia a fost luată la ședința din 29 septembrie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Stocurile de gaze naturale vor fi procurate și livrate în baza unui contract-cadru de vânzare-cumpărare a gazelor naturale încheiat între SA „Energocom” și SA „Moldovagaz”.

Pentru prima tranșă, de 10 milioane m3, prețul de achiziție va constitui 1882,78 de dolari per 1000 m³ și va fi confirmat prin actul de predare-primire între SA „Moldovagaz” și FJSC „Gazprom”, la care vor fi adăugate costurile de livrare prin sistemul de transport al SRL „Moldovatransgaz”. 

A doua tranșă de procurare a gazelor naturale, în volum de 5 milioane m3, va fi efectuată în luna octombrie, la un preț preliminar de 1.058,11 de dolari per 1000 m³, estimat conform situației din 23 septembrie 2022. Preţul final al gazelor naturale va fi recalculat după stabilirea preţului de import al gazelor naturale pentru SA „Moldovagaz” în luna octombrie curent. De asemenea, membrii CSE au decis alocarea a 511 milioane lei, din bugetul de stat, SA "Energocom” pentru majorarea capitalului social. 

Gazprom nu a confirmat continuitatea livrărilor către Moldovagaz. Cât vom achita din 1 octombrie dacă rușii nu închid robinetul

29 septembrie 2022, 16:09

Moldovenii se gândesc cum să raționalizeze consumul de gaz și energie electrică. Recomandările specialiștilor

28 septembrie 2022, 17:09

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram