/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Maia Sandu, către diplomați: „Schemele prin care unii fac bani trebuie să dispară”

15 ianuarie 2021, ora 10:24

„Schemele prin care unii angajați ai serviciului diplomatic fac bani trebuie să dispară”. Acesta a fost unul dintre mesajele adresate de către președinta Maia Sandului corpului diplomatic al Republicii Moldova, în cadrul unei întrevederi pe 15 ianuarie.

„Așa cum arată cele mai recente exemple, aceste scheme, pe lângă daunele pentru bugetul și interesul public produc și  vulnerabilități care țin angajații statului ostatici intereselor unor grupări criminale cu reprezentare politică. Am un mesaj personal către acei puțini care sunt implicați în astfel de scheme, încetați acum. Nu puneți serviciul diplomatic și colegii voștri în situații complicate. Ilegalitățile vor fi sancționate dur”, a precizat Maia Sandu.

Președinta a spus că doar cu instituții funcționale putem avea o politică internațională care poate aduce beneficii țării noastre. „Trebuie să avem o sincronizare între politica internă și politica externă”, a conchis șefa statului.

  • Despre scandalul cu anabolizante: Amintim că pe 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca a fost reținut un microbuz cu numere diplomatice în care se aflau mai multe cutii cu anabolizante. Fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă Andrei Neguța a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Pe 12 ianuarie curent el a fost  plasat în izolator, în urma unei decizii a Curții de Apel Chișinău.

Maia Sandu a mai spus că întrevederea pe care o are cu diplomații este o bună posibilitatea de a trece în revistă starea serviciului și de a face cunoștință, astfel ca în următorii patru ani să fie promovate interesele cetățenilor.

„Știți bine că politica externe pornește de la situația internă din țară. De mai mulți ani ați fost nevoiți să prezentați o țară despre care se vorbea de rău. Este foarte greu să-ți promovezi țara în aceste condiții. Dumneavoastră aflându-vă în discuții cu partenerii externi vedeți reacțiile lor de dezaprobare a deciziilor luate de fostele autorități în decembrie 2020.

Aceste încercări de a da foc la țară se apropie de izolarea internațională, în care au încercat să ducă țara foștii decidenți politici. Aceste pagini negre din țara noastră au atras după sine consecințe nefaste pentru țara noastră. Voi încerca să aduc respectarea R. Moldova pe plan internațional. Avem două obiective importante. Lupta împotriva corupției și consolidarea instituțiilor statului” a declarat Maia Sandu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram