/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

politic

/DOC/ Un deputat cere de la CEC informații despre costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate

19 ianuarie 2021, ora 19:17
Distribuie:

Deputatul Platformei DA Liviu Vovc a transmis o solicitare la Comisia Electorală Centrală (CEC), în special președintelui Dorin Cimil, în care a cerut să fie informat despre costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, termenul limită înainte de alegerile anticipate când ar trebui să fie demarate acțiunile pentru asigurarea bunei organizări a procesului și dacă dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției.

Pe pagina sa de Facebook alesul poporului a scris că a întreprins o astfel de acțiune pentru a fi excluse surprizele ulterioare (n.r. în procesul declanșării alegerilor parlamentare anticipate).

„În ultima perioadă în spațiul public s-a discutat intens despre necesitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate cât mai rapid… Cu toate că încă nu este clar care va fi procedura provocării alegerilor anticipate, este evident faptul că acest lucru este dorit de cetățeni și noi vom insista pe provocarea lor”, a scris legislatorul pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/ Liviu Vovc

Menționăm că luni Curtea Constituțională a Moldovei a declarat inadmisibilă sesizarea Partidului Acțiune și Solidaritate privind posibilitatea de autodizolvare a Legislativului, unul dintre scenariile provocării alegerilor parlamentare anticipate.

Tot luni Partidului Socialiștilor a chemat formațiunile parlamentare la consultări pentru a schița o foaie de parcurs cu privire la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Pro Moldova a fost marți la discuții cu socialiștii. Reprezentanții formațiunii au spus că s-a făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram