Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) inițiază negocieri în Legislativ în dimineața de 20 ianuarie cu toate formațiunile parlamentare pentru a depăși criza politică. Despre aceasta a declarat deputatul PAS Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Întrebat ce vor să audă reprezentanții PAS la aceste negocieri de la ceilalți colegi din Parlament, deputatul Mihai Popșoi a spus că: „Sper că colegii socialiști și ceilalți colegi vor fi de acord să vorbim despre ne-votarea unui candidat la funcție de premier”.

Mihai Popșoi a spus că a transmis invitații la aceste negocieri președintelui fracțiunii Platforma DA Alexandr Slusari, președintelui fracțiunii Partidului Socialiștilor Corneliu Furculiță, dar nici o invitație nu a fost transmisă Partidului „Șor”.

Menționăm că luni Curtea Constituțională a Moldovei a declarat inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea de autodizolvare a Legislativului, unul dintre scenariile provocării alegerilor parlamentare anticipate.

Tot luni Partidului Socialiștilor a chemat formațiunile parlamentare la consultări pentru a schița o foaie de parcurs cu privire la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Pro Moldova a fost marți la discuții cu socialiștii. Reprezentanții formațiunii au spus că s-a făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară.

Marți deputatul Platformei DA Liviu Vovc a transmis o solicitare la Comisia Electorală Centrală (CEC), în special președintelui Dorin Cimil, în care a cerut să fie informat despre costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, termenul limită înainte de alegerile anticipate, când ar trebui să fie demarate acțiunile pentru asigurarea bunei organizări a procesului și dacă dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!