/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Fără bani și fără apartamente: Mai mulți oameni se plâng că nu și-au primit locuințele pentru care au plătit încă acum 14 ani

07 februarie 2021, ora 09:57

Fără bani şi fără apartamente. În această situaţie s-au pomenit mai mulţi locuitori ai capitalei care se plâng că acum 14 ani au plătit zeci de mii de euro unei companii de construcţii, dar așa și nu și-au mai văzut locuințele. Asta pentru că firma ar fi falimentat, iar lucrările au fost stopate. Între timp, firma a fost cumpărată de către un alt investitor, care a ajustat prețurile.

„De la 400 de euro metru pătrat am ajuns la dublu, acum deja e peste o mie, ori 900 câte. Eu nici nu mai socot.”

Acești oameni s-au adunat astăzi în blocul de pe strada Pietrarilor. Investitorii se plâng că de 14 ani așteaptă să primească cheile și să devină proprietari cu acte în regulă. Se întâmplă după ce, în anul 2006, au semnat contract cu o companie care le-a cerut câte 400 de euro pentru un metru pătrat. Firma vizată a început construcţia blocului însă nu ar fi construit nici 10 procente și a dat faliment. Lucrările au fost reluate câțiva ani mai târziu, deja de către o altă companie care a cumpărat blocul aflat în construcție. Noul investitor le-a cerut oamenilor câte 500 de euro în plus pentru un metru pătrat.

„Eu am plătit toți banii atuncea cât au trebuit 27 și ceva de mii ca să vin odată la o adunare și să-mi zică firma e bancrot. A fugit administratorul Cadân.”

„47 de mii de euro am plătit pentru un apartament de pentru 56 de metri pătrați. Pe când contractul la început a fost de 450, l-au mărit la 650, la 688 apoi l-au ridicat la 843 și acum mai vor bani de la noi câte 100 și acum au coborât la 70 de euro metru pătrat. Dacă nu dăm ne reziliază contractul și ne dă 3 capice.”

Ajunși pe ultima sută de metri, oamenii spun că sunt nevoiți să achite companiei de construcții încă câte 71 de euro pentru un metru pătrat ca să primească cheile.

„În cazul în care iar le achit, care garanție am eu acum că dacă achit încă 5000 de euro peste două luni nu mai apare ceva la ei.”

„Ca un fel de șantaj s-a primit, vrei apartamentul mai achită nu vrei reziliem contractul și îți restituim conform procedurii din contract, acolo un procent se pierde.”

Nicolae BOSTAN, ADMINISTRATORUL INSOLVABILITĂȚII: „Dacă dumnealor în termenul prevăzut în contract nu achită suma respectivă, suplimentară eu voi fi nevoit să vând apartamentul să opresc de exemplu dacă are 100 de metri pătrați  eu opresc 7 mii de euro și restul restitui persoanei.”

Administratorul companiei care a finalizat lucrările susține că de vină ar fi reprezentantul firmei care au pornit lucrările. Potrivit lui, în prezent, pe rol în instanța de judecată se află un dosar care ar face lumina în acest caz.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram