La Parlament au avut loc astăzi negocieri nu doar între Partidul Socialiștilor și Partidul „Șor”, dar și între PSRM și Partidul Democrat. Despre aceasta a declarat alesul poporului Ion Leucă în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8. 

Legislatorul a deschis parantezele și a spus că reprezentanții PSRM au promis democraților că dacă vor semna pentru susținerea Marianei Durleșteanu la șefia Guvernului, atunci semnăturile celor din Partidul „Șor”, dar și ale independenților  Vladimir Andronache, Eugeniu Nichiforciuc și Alexandru Oleinic vor fi excluse.

Ion Leucă însă nu a putut spune din partea cui din PSRM a venit această inițiativă, întrucât la negocieri a fost liderul PD Pavel Filip. De cealaltă parte, deputatul socialist Gaik Vartaniain a zis că nu știe dacă a fost așa propunere, iar asta nu este important.

Cu o replică a venit și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Igor Grosu, care a spus că de fapt după ce a fost semnată prima listă între deputații PSRM și Șor, un intermediar din Parlament a spus că poate să aranjeze o majoritate, dar fără Șor.

Amintim că astăzi deputații PSRM și Șor au semnat un document în care au spus că constituie o majoritate și că o susțin pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră. Scrisoarea semnată de cei 54 de deputați a fost transmisă la adresa Președinției.

Președinta Maia Sandu a luat act de scrisoarea deputaților, pe care dur i-a criticat, dar a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Vedeți aici documentul semnat de cei 54 de aleși ai poporului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!