/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cine este deputatul care le-a propus democraților să semneze pentru Durleașteanu. Răspunsul lui Pavel Filip

missing
18 februarie 2021, ora 09:09

Președintele Partidului Democrat (PDM) Pavel Filip spune că liderul „Pro Moldova” Andrian Candu le-a propus deputaților PDM să semneze pe 11 februarie pentru candidata propusă de socialiști la funcția de prim-ministră Mariana Durleșteanu. 

În cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV Pavil Filip a spus că: „De mine s-a apropiat Andrian Candu de câteva ori, ulterior ne-au invitat în biroul președintei Parlmentului, Zinaida Greceanîi. Ne-a întrebat dacă vrem să semnăm. Eu am spus categoric că nu vom semna alături de cei care deja au semnat acea listă.

După care, mi s-a făcut a doua ofertă – dacă semnați, retragem semnăturile deputaților ȘOR, Vladimir Andronache și Eugeniu Nichiforciuc și noi am zis categoric că nu semnăm. Nu facem coaliții cu cei care au migrat în alte partide”, a declarat Pavel Filip.

Contactat telefonic pentru o reacție liderul „Pro Moldova” Andrian Candu nu ne-a răspuns la telefon.

Amintim că alesul poporului Ion Leucă a declarat pe 11 februarie în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8 că reprezentanții PSRM au promis democraților că dacă vor semna pentru susținerea Marianei Durleșteanu la șefia Guvernului, atunci semnăturile celor din Partidul „Șor”, dar și ale independenților Vladimir Andronache, Eugeniu Nichiforciuc și Alexandru Oleinic vor fi excluse.

Deputații PSRM și Șor au semnat un document în care au spus că constituie o majoritate și că o susțin pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră. Scrisoarea semnată de cei 54 de deputați a fost transmisă la adresa Președinției.

Președinta Maia Sandu a luat act de scrisoarea deputaților, pe care dur i-a criticat, dar a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Vedeți aici documentul semnat de cei 54 de aleși ai poporului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram