/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cina elevilor de la Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv costă aproximativ 14 lei. Edilul Capitalei solicită demisia directorului

missing
22 februarie 2021, ora 11:49

După ce tv8.md a scris că cina elevilor din Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv este servită toată într-o farfurie, iar produsele sunt de o stare dubioasă, primarul general al Capitalei, Ion Ceban a solicitat responsabililor de la primărie să clarifice situația. 

Șeful interimar al Direcției Educație a primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a declarat că, în urma unui control, s-a stabilit că cina elevilor costă doar aproximativ 14 lei.

„Cu referire la situația din Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv vreau să vă aduc la cunoștință că alimentează Combinatul Adolescența. Am verificat vineri situația la moment care este în această instituție. Dacă ar fi să vorbim despre prețul la alimentație, acolo este prețul de 53 de lei și 70 de bani, dintre care cina este de 13 lei și 96 de bani. La fața locului s-au deplasat responsabilii din cadrul direcției generale cât și direcției de sector, stabilindu-se prin act de constatare că la blocul alimentar lipsește personalul necesar”, a explicat Andrei Pavloi.

Totodată, șeful Direcției Educație a mai adăugat se atestă lipsa personalului din cadrul instituției a dus la unele nereguli, iar că directorul liceului a fost sancționat.

„Conform normelor era necesar să fie trei persoane, era doar o singură persoană. De asemenea probele sunt păstrate necorespunzător. Vesela, deși este prezentă în blocul alimentar, nu a fost folosită argumentându-se prin faptul că nu există destul personal și singura bucătăreasă care este nu reușește să spele două rânduri de veselă. Produsele care sunt prezente acolo, deși erau cu actele în ordine, nu erau păstrate corespunzător. Prin urmare a fost emis un ordin de sancționare a directorului instituției pentru faptul că nu a monitorizat îndeajuns modalitatea de alimentare a copiilor în această instituție.”

În același context, edilul Capitalei a solicitat un raport comun privind alimentația copiilor din instituțiile educaționale.

„După câteva luni după ce au fost otrăviți copii în instituții, noi avem o altă situație similară. Asta înseamnă neglijență, neglijență a adiminstratorului. Ce trebuie să se întâmple cu adminitratorul, părerea dvs?  Eliberați din funcție și nu așteptați ca eu să vă rog lucrul acesta să îl faceți”, a declarat Ion Ceban, primarul Capitalei.

Viceprimara Inga Ionesii a explicat că problema este una mult mai complexă, iar meniurile model care se aprobă nu sunt respectate din considerentul că nici combinatele nici agenții economici nu se încadrează în plafonul existent.

„Noi am discuta că trebuie majorate costurile pentru alimentație. Sumele care sunt prevăzute pentru alimentație nu pot să acopere cheltuielile care sunt necesare. Noi vrem mâncare calitativă, dar avem 7-8 lei la micul dejun și 13 lei pentru prânz. O altă problem este legată de salariile angajaților la combinate. Avem 2-3 mii de lei salarii. Lumea nu vrea să lucreze. Noi nu avem personal calificat, nu avem bucătari și din start creează un șir de probleme”, a adăugat Inga Ionesii.

Amintim că, carne de o proveniență dubioasă, bucate servite în același vas și bucătari care nu respectă normele anti covid-19, au fost descoperite la Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv din Capitală, de către consiliera municipală Angela Munteanu Pogoja. Prin intermediul unei postări pe o rețea socială, consiliera se arată indignată de cina elevilor și face un apel către autoritățile municipal si către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram