/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Igor Dodon anunță că vaccinul rusesc împotriva Covid-19 a fost înregistrat în R. Moldova. „Vaccinarea va începe în curând”

missing
26 februarie 2021, ora 15:25

Liderul socialiștilor, Igor Dodon a declarat că Agenția Medicamentului din R. Moldova a înregistrat vaccinul Sputnik V, împotriva Covid-19. Potrivit lui Dodon, vaccinul ar urma să fie livrat în curând.

„Acum câteva minute, în Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, Sputnik-V. Livrările preparatului în Moldova vor începe foarte curând! Locuitorii țării noastre vor obține acces la vaccinul care este folosit în aproximativ 40 de țări ale lumii, inclusiv europene și este considerat de către experți sigur și cu o eficiență înaltă. Menționez că înregistrarea cu succes a vaccinului în țara noastră a avut loc în pofida încercărilor aparatului președintelui Moldovei de a împiedica acest lucru. Exprim sinceră recunoștință partenerilor ruși pentru deschidere și disponibilitatea de a acorda ajutor Moldovei și cetățenilor săi”, a scris liderul socialiștilor, Igor Dodon, pe o rețea socială.

Am solicitat o reacție de la conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM), dar încă nu am primit un răspuns. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, la AMDM sunt depuse 2 dosare de către agenții economici, cu denumirile comerciale propuse: R-COVI soluție injectabilă și Gam-COVID-Vac Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V) soluție injectabilă.

„În rezultatul evaluării dosarelor, AMDM se va asigura că eficiența, inofensivitatea și calitatea vaccinurilor autorizate în Republica Moldova sunt în deplină corespundere cu cele propuse spre utilizare la nivel mondial”, se mai arată în același comunicat.

Totodată, Președinția a venit cu o reacție la acuzațiile lui Igor Dodon în care susține că aparatul președintelui R. Moldova, Maia Sandu ar fi împediecat înregistrarea vaccinului împotriva Covid-19 produs de Federația Rusă.

„Președinta Maia Sandu a spus în mai multe rânduri că toate vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sunt vaccinuri ce pot fi administrate. Sputnik încă nu are această autorizație, iar în lipsa capacităților proprii de studiu, noi așteptăm concluzia OMS. Așadar, nu este exclus un vaccin anume – singura condiție e ca acesta să fie aprobat de OMS”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

Amintim că, astăzi, 26 februarie, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram