Circa 1 800 de doze de vaccinuri AstraZeneca vor fi distribuite către lucrătorii medicali din regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Ministerului Sănătății în cadrul unei conferințe de presă, pe 1 martie curent.

Cele 1 800 de doze fac parte din primul lot de 21 600 de vaccinuri oferite cu titlu gratuit de către România țării noastre pe 27 februarie curent.

Marți 2 martie vor fi inițiate primele vaccinări în rândul lucrătorilor medicali în R. Moldova. La ora 10:00 la Spitalul Clinic Republican va fi vaccinată prima persoană în Republica Moldova. După jumătate de oră, procesul de vaccinare va fi inițiat la Institutul de Medicină Urgentă, a spus secretara de stat de la Ministerul Sănătății Tatiana Zatîc.

Lucrătorii medicali din secțiile terapie intensivă și cu profil COVID-19 vor fi primii care se vor vaccina împotriva infecției COVID-19. Potrivit responsabililor de la minister, experiența internațională arată că după începerea vaccinării cazurile de COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali s-au redus.

Dozele vor fi depozitate în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. După aceasta vor fi distribuite către Centrele de Sănătate Publică. Ulterior, vor fi transmise către punctele de vaccinare din toată țara.

Menționăm că în următoarele zile vor fi recepționate vaccinurile de pe platforma COVAX. Menționăm că Agenția Medicamentului a înregistrat și vaccinul rusesc Sputnik-V.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!