Artista Natalia Gordienko și-a lansat în orașul Moscova videoclipul piesei „Sugar”, cu care va reprezenta în acest an Republica Moldova la concursul internațional de muzică „Eurovision”. Startul a fost dat ieri la ora 20:00, ora Chișinăului, în cadrul unei petreceri la care au participat mai multe vedete din Rusia. Detalii din culise artista a oferit în cadrul emisiunii „Mercur Retrograd” de la TV8. 

Evenimteul a putut fi urmărit și în cadrul unui live pe Youtube. Olga Buzova, DAVA, Ani Lorak, Iulia Saviceva, Iulia Parshuta, Iulianna Karaulova, Iana Rudkovskaia, Artik & Asti se numără printre vedetele care au distribuit informații despre evenimentul de lansare.

„Noi am decis să facem un „Eurovision Party”. Piesa este sexy și foarte pozitivă. Vrem ca toată Europa să danseze împreună cu noi. De ce prezentăm la Moscova? Acum multe țări sunt închise și după logistică a fost gândit că mai mulți jurnaliști din Europa și Comunitatea Statelor Independente trebuia să vină aici. La eveniment au fost prezenți și mai mulți participanți ai edițiilor precedente ale concursului muzical”.

Natalia Gordienko spune că la filmările realizate în Ucraina a particip o echipă internațională. „Au luat parte Filip Kirkorov din Rusia, regizoarea Katea Țarev din Ucraina, iar din echipa producție au făcut parte băieții din Grecia și alte țări din Europa”.

Artista a mai declarat că în acest an, din cauza condițiilor pandemice, componența delegației Republicii Moldova a fost puțin modificată, mai exact, a fost micșorat numărul persoanelor care fac parte din aceasta. „Din echipa care va pleca la Rotterdam fac parte dansatorii, producția, artiștii make-up, directorul și propriu-zis delegația din Republica Moldova”.

Concursul Eurovision 2021, care se va desfăşura în oraşul olandez Rotterdam în luna mai, va beneficia de interpretări live ale artiştilor şi va fi organizat sub măsuri stricte de securitate sanitară, care includ măşti, carantină şi distanţare, deşi nu se ştie clar dacă va exista şi o prezenţă fizică a publicului, potrivit agerpres.ro.

European Broadcasting Union (EBU) şi partenerii săi olandezi care găzduiesc anul acesta Eurovision (postul public NPO, televiziunea NOS şi organizaţia AVROTROS) au publicat marţi un protocol de Sănătate şi Securitate împotriva COVID-19, în perspectiva concursului care va avea loc între 18 şi 22 mai.

„Cu ajutorul unor teste extinse, purtării măştilor, măsurilor de igienă, grijii faţă de ventilaţie şi măsurilor inovatoare vom crea un mediu în care echipa, artiştii şi presa vor putea lucra în cel mai sigur mod posibil”, a subliniat Sietse Bakker, producătorul executiv al evenimentului.

Toate persoanele care vor primi acreditare pentru a intra în complexul Rotterdam Ahoy Arena se vor supune acestui protocol, care respectă normele Institutului olandez pentru Sănătate Publică (RIVM).

Recomandarea principală este ca toţi cei care vin la festival din străinătate să stea cinci zile în carantină imediat după aterizarea pe teritoriul olandez şi să prezinte un test PCR negativ realizat cu 72 de ore înainte de zbor, o restricţie oficială aplicată tuturor celor care intră în Olanda.

Odată intrate în ţară, delegaţiile trebuie să rămână la hotel, exceptând cazurile în care se vor deplasa la Ahoy Arena din Rotterdam pentru repetiţii, recitaluri live şi alte activităţi legate de programul festivalului.

De asemenea, angajaţii complexului, inclusiv artiştii şi presa se vor supune unor teste regulate anti-COVID-19, într-un spaţiu special amenajat în apropiere de sala Ahoy, iar dacă vreun participant va fi testat pozitiv, va fi folosită o înregistrare în loc de interpretarea live.

„Obiectivul nostru este clar: prevenirea răspândirii virusului în timpul evenimentului. Dacă cineva este găsit pozitiv, vom activa protocolul nostru de izolare, vom sprijini autorităţile pertinente cu ancheta sanitară şi depistarea contacţilor şi vom lua măsuri suplimentare când va fi necesar”, a adăugat Bakker.

Obiectivul actual este ca toţi artiştii să cânte live pe scena din Rotterdam, dar cu condiţia protejării sănătăţii şi siguranţei tuturor participanţilor, inclusiv a echipei, a presei şi a organizatorilor, a declarat Martin Österdahl, supervizor executiv al ediţiei din acest a Eurovision.

Ulterior se va anunţa şi dacă se va permite o prezenţă redusă a publicului.

Măsurile, aprobate deja de comitetul de securitate al regiunii Rotterdam, pot fi ajustate în orice moment, însă deocamdată delegaţiile îşi reduc „enorm” componenţa faţă de ediţiile precedente, iar numărul jurnaliştilor care vor asista la eveniment va fi limitat la 500.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!