Război în Ucraina, ziua 91: Portul din Mariupol, deminat, tancuri sovietice scoase de ruși, Putin în vizită la soldați

politic

/VIDEO/ Slusari, despre desemnarea lui Grosu la funcția de premier: „Nimic nu este clar, totul a devenit și mai confuz”

16 martie 2021, ora 22:45
Distribuie:

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, susține că partidul pe care îl reprezintă nu a luat încă o decizie dacă va susține sau nu candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, iar această desemnare a fost o surpriză pentru PPDA și a creat o confuzie. În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, alesul poporului a declarat că în cadrul consultărilor de astăzi de la Președinție, această candidatură nu a fost discutată. 

„Dacă data trecută, și Maia Sandu, și Guvernul Gavrilița au spus clar că nu vor să fie votați, iar noi atunci am putut lua niște decizii, astăzi nu este clar absolut nimic. Nu este clar scopul înaintării acestei candidaturi, va fi sau nu Guvern? Va vota PAS sau nu? Are nevoie Maia Sandu de un Guvern sau nu are nevoie? Nimic nu este clar, totul a devenit și mai confuz”, a explicat deputatul Alexandr Slusari în cadrul emisiunii.

Totodată, și Oazu Nantoi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat că fracțiunea nu a știut despre înainatrea lui Igor Grosu, președintele PAS, la funcția de șef al Executivului.

Precizăm că președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc astăzi, 16 martie. Tot astăzi, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

În context, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că PSRM nu va susține candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier.

Totodată și liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram