/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Andrei Năstase, despre ultimele evenimente politice din R. Moldova: Nu vreau să vorbesc despre politicienii mici cu rânza mare

17 martie 2021, ora 15:20

Președintele Platformei Demnitare și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, susține că democrația din Republica Moldova a primit o lovitură puternică marți, ziua în care președinta Maia Sandu l-a înaintat la funcția de premier pe liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, la funcția de premier, după ce la Președinție au avut loc consultări cu fracțiunile parlamentare.

„Republica Moldova a primit o lovitură crâncenă! Crâncenă! Democrația din Republica Moldova, modul de a gestiona lucrurile în țara noastră, a fost foarte și foarte urât, crâncen ce s-a întâmplat. Nu despre politicienii mici cu rânza mare vreau să vorbesc sau despre politicienii nebuni pe mâna cărora a intrat Republica Moldova”, a declarat Năstase într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, fără a specifica la cine anume se referă.

Liderul DA a mai agăugat că cetățenii, în prezent, luptă cu„ un sistem ticăloșit, din care fac parte politicieni atât de diferiți”.

„Vă îndemn să vă gândiți la un lucru la care mă gândesc și eu de câteva luni de zile. Dacă nu cumva cu păcătoșii e mai ușor de luptat decât cu falșii îngeri. De-a lungul timpului marile noastre probleme au venit de la păcătoși, dar cele mai grave au venit de la falșii îngeri”, a explicat liderul DA.

Precizăm că președinta Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu la funcția de premier după consultările cu fracțiunile parlamentare de la Președinție care au avut loc marți, 16 martie. Tot marți, Mariana Durleșteanu, care a fost înaintată de socialiști la funcția de prim-ministră, a anunțat că se retrage din viața publică.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că PSRM nu va susține cadidatura lui Igor Grosu la funcția de șef al Executivului. Totodată și liderul PD, Pavel Filip, a comentat decizia șefei statului, Maia Sandu, spunând că „regretă că doamna președinte nu a discutat cu noi la consultări acest scenariu, pe care era clar că îl avea pregătit din timp”.

Și Oazu Nantoi, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a declarat că fracțiunea nu a știut despre înainatrea lui Igor Grosu, președintele PAS, la funcția de șef al Executivului.

Ulterior, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandr Slusari, a declarat pă partidul pe care îl reprezintă nu a luat încă o decizie dacă va susține sau nu candidatura lui Igor Grosu la funcția de premier, iar această desemnare a fost o surpriză pentru PPDA și a creat o confuzie.

Și liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu, a venit cu o reacție în acest sens. Într-un live pe Facebook, Candu a declarat că grupul parlamentar pe care îl conduce ar putea să-i acorde vot de încredere dacă intenția de a guverna țara este una reală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram