/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Igor Șarov, despre amânarea semnării decretului privind numirea sa în funcția de rector USM: „Ce s-a întâmplat pe parcursul acestor trei luni este foarte grav”

missing
19 martie 2021, ora 09:24

Fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a deveinit rector al Universității de Stat din Moldova (USM) cu acte în regulă după ce MECC a semnat ordinul de confirmare în funcție. Șarov acuză actuala conducere a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) că ar fi tergiversat intenționat procesul, pentru a-i știrbi din imagine, deoarece actul a fost semnat abia după 3 luni de la câștigarea concursului.

„Ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor trei luni este foarte grav. Am pregătit cu colegii chemarea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în judecată, dar nu s-a ajuns până la asta. Toată această perioadă a fost folosită pentru a ponegri. Nici eu, nici echipa nu ne-am lansat în speculații și nu am atacat pe nimeni”, a spus Igor Șarov în cadrul emisiunii  „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Igor Șarov a fost ales rector al Universității de Stat din Moldova la 16 decembrie, însă abia acum 2 zile MECC a semnat ordinul de confirmare a acestuia în funcție. Igor Șarov spune că tergiversarea confirmării sale în funcție l-a împiedicat să-și exercite atribuțiile de rector, acest lucru afectând funcționalitatea instituției.

„Au afectat și procesele de la Universitate, eu nu am putut în tot acest timp să-mi pun în aplicare programul cu care am câștigat concursul, să mă întâlnesc cu ambasadorii, în biroul rectorului am intrat abia ieri, fiindcă am vrut să fiu corect”, a mai spus Igor Șarov.

Fostul ministrul al Educației, Igor Șarov, a fost ales pe 16 decembrie 2020 în calitate de rector al Universității de Stat din Moldova, după ce la 9 noiembrie 2020, Igor Șarov a anunțat că revine în domeniul cercetării și că și-a depus candidatura pentru funcția de rector al USM.

Amintim că tot pe 9 noiembrie premierul Ion Chicu l-a demis pe Igor Șarov din funcția de ministru al Educației, Culturii și Cercetării, la fel ca și pe alți trei miniștri înaintați anterior de Partidul Democrat. Decizia a venit după ce PDM a anunțat că după alegeri își va retrage exponenții din executivul condus de Chicu.

Anterior, Universitatea de Stat din Moldova își exprima dezacordul în legătură cu tergiversarea procesului de confirmare a rectorului ales Igor Șarov. Consiliul a solicitat organelor competente să fie recunoscută legitimitatea alegerilor din 16 decembrie 2020, or neconfirmarea rectorului ales nu permite asigurarea plenară a activităților universitare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram