/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Vitalie Zaharia: „Falsurile lansate în spațiul public reprezintă o amenințare pentru Poșta Moldovei”

missing
19 martie 2021, ora 16:39

Reorganizarea întreprinderii de stat „Poșta Moldovei” deranjează unele persoane, care au ieșit din zona de confort și sunt puse la muncă, astfel că acestea lansează în public informații false, inclusiv atacuri la adresa directorului întreprinderii. Declarația a fost făcută de Vitalie Zaharia, directorul general interimar al Î. S. Poșta Moldovei în cadrul unui briefing de presă în legătură cu greva inițiată de angajații instituției împotriva planului anticriză al conducerii.

În cadrul briefingului de presă, Vitalie Zaharia susține că, Vasile Guțu, directorul sucursalei din Bălți, aduce acuzații false pentru a sustrage atenția de la abateri grave, precum plățile neîntemeiate din contul sucursale Bălți, semnarea actelor juridice fără împuterniciri, încercând astfel să intimideze desfășurarea anchetelor prin meeting-uri și greve.

„Întreprinderea nu are apartenență politică, iar falsurile lansate în spațiul public reprezintă o amenințare pentru instituție și compromit activitatea și reputația acesteia”, a declarat Zaharia.

Potrivit lui, întreprinderea traversează o perioadă marcată de lipsă de dialog și este ținta unor atacuri publice care subminează credibilitatea instituției. Își dorește revenirea la normalitate și depășirea efectelor pandemiei, ceea ce ar permite fortificarea proiectelor inițiate apropierea de cetățeni.

„Înțeleg ca este greu si pe alocuri neînțeleasă această poziție de facilitare a organizării interne și de impunere a noilor măsuri, dar nu sunt decât schimbări spre bine pentru întreprindere.”, menționează directorul general interimar al Î. S. Poșta Moldovei.

În contextul pandemiei, schimburile internaționale cu inclusiv China și Singapore, care reprezintă circa 120 milioane de lei, au fost sistate. Cea mai mare pondere din buget reprezintă salarizarea personalului, a rămas neschimbata și este vorba de 85 la sută din totalul cheltuielilor, ceea ce ar însemna  320 milioane de lei.

„Managementul întreprinderii nu are scop de a duce întreprinderea la faliment si nu avem asemenea intenții, avem analiza economică a tendințelor pozitivă prin optimizarea proceselor și identificarea surselor noi de venit, suntem pe ultima sută de metri pentru implementarea monedei electronice. Toate cele menționate pot fi probate si demonstrate.” Susține că angajații instituției sunt oameni din prima linie care merită respectul celor din jur și împreună vor reuși transformarea întreprinderii în una modernă si eficientă cu scopul ca Poșta Moldovei să devină poșta viitorului”, a punctat Zaharia.

Amintim că, mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei au intrat la 15 martie în grevă. Aceștia protestează împotriva planului anticriză al conducerii care presupune reducerea salariilor pentru muncitori. Într-o intervenție live a unei televiziuni, angajații mai multor filiale solicită demisia directorului general interimar al Î. S. Poșta Moldovei, Vitalie Zaharia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram