/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Igor Grosu, despre situația creată azi în Parlament: Cu toții am rămas mască, așteptam o confruntare, dar a fost ce a fost

missing
25 martie 2021, ora 23:04

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu susține că era pregătit pentru toate șcenariile posibile, iar problema anticipatelor rămâne a fi actuală, întru cât un Guvern cu împuternici depline nu a fost învestit. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

„Eu eram pregătit pentru toate scenariile și asta le-am spus și colegilor că n-ar fi corect să zic că n-am avut emoții, pentru că înțeleg cât e de serioasă și complicată perioada prin care trecem. Cu toții am rămas mască, țoți așteptam o confruntare în Parlament, un tir de întrebări, dar a fost ce a fost. E greu de spus dacă e rău sau bine pentru țară acest lucru. S-a văzut goliciunea Parlamentului, iar problema anticipatelor rămâne actuală”, a declarat Igor Grosu.

Fostul candidat la funcția de șef al Executivului consideră că după ridicarea imunității deputaților Șor, socialiștii și Partidul „ȘOR” au creat o alianță și mai strânsă.

„Se pare că și venirea de luni a procurorului general în Parlament i-a consolidat. Igor Dodon nu a avut certitudinea că cineva dintre deputați n-o să reziste și o să ridice mâna probabil a zis că de asta nu le dă drumu în Parlament. Cumva ei și-au reconfirmat alinața cu ȘOR, despre planurile lor nu am știut și nu am avut cum să știu. Am văzut că toți intră în sală, m-am apropiat de un coleg (n. red. Alexandr Slusari) și i-am zis că PAS nu va vota. Le-am spus că atunci când ne apropiem de momentul votului cerem o pauză, discutăm și vedem cum ne poziționăm. Nu aveai cum să pui pe pauză Parlamentul și să vedem ce face în acel moment Dodon sau ȘOR”, a explicat Igor Grosu.

Precizăm că astăzi, joi, 25 martie, deputații s-au întrunit în ședință, iar pe ordinea de zi se afla și învestirea Guvernului Igor Grosu. Deputații Partidului Socialiștilor (PSRM) și Platformei „Pentru Moldova” au anunțat că nu vor participa la examinarea programului guvernamental al lui Grosu.

Aleșii poporului au părăsit plenul Parlamentului, iar din lipsă de cvorum, subiectul a fost epuizat. Astfel, cel de-al doilea candidat desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de șef al Executivului nici nu a ajuns să își prezinte programul de guvernare, nici să fie dezbătul în plenul Parlamentului și nici să fie supus votului. Pentru vineri, 26 martie, Președinția a anunțat consultări cu fracțiunile parlamentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram