Deputații Partidului Democrat (PDM) care au plecat la consultările demarate la Președinție au propus șefei statului Maia Sandu să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului. Despre aceasta a anunțat președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip. 

Deputatul a spus că consultările nu au fost altceva decât o obligațiune care trebuia bifată, ca ulterior să se spună că au fost consultate fracțiunile Parlamentare. „Noi am insistat ca să nu ne băgăm în aceste discuții. Am întrebat care este scopul final al alegerilor anticipate, însă nu am primit un răspuns. Am întrebat ce se va întâmpla până la aceste alegeri. Cine va gestiona criza pandemică și economică. Nu am primit răspuns.

PD crede că în această perioadă pandemică nu este timp să vorbim de altceva decât să ajutăm oamenii. I-am propus doamnei președinte să înceteze această luptă politică, la care suntem martori. Să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului. Să demareze discuții cu fracțiunile Parlamentare pentru instalarea unui Guvern care să gestioneze această criză…, iar ulterior să ne gândim cum mergem la alegeri anticipate”, a spus Pavel Filip.

La Președinție au loc astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare. Nu toți deputații însă au spus că vor participa la întrevederea cu Maia Sandu. Legislatorii „Pentru Moldova” au declarat că nu vor veni la consultări, iar socialiștii au cerut ca acestea să fie amânate.

Liderul grupului „Pentru Moldova”, deputatul Andrian Candu a spus că a venit la consultări cu șefa statului Maia Sandu doar din respect pentru instituția Prezidențială.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!