/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Slusari, după ce șefa statului a sesizat Curtea: O să continue pingpong-ul între Dodon și Sandu

missing
29 martie 2021, ora 20:26

Președintele fracțiunii Platformei DA a venit cu o reacție, după ce șefa statului Maia Sandu  a solicitat Curții Constituționale să se pronunțe dacă sunt circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Alexandru Slusari a spus că în cazul în care Curtea Constituțională (CCM) va hotărî că sunt întrunite circumstanțele pentru dizolvarea Legislativului, în următoarea jumătate de an criza nu va fi soluționată. 

„Dacă o să fie decizia Curții Constituționale privind confirmarea circumstanțelor, noi încă, cinci, șase luni nu o să avem Guvern și o să fie acest pingpong între Igor Dodon și Maia Sandu despre Guvernul Ciocoi. Țara rămâne în competența acestui Guvern incompetent. O să fie încercarea de a spune: nu – Maia Sandu răspunde de tot în țară, nu – asta Guvernul lui Dodon. Păcat că în toată această perioadă noi nu o să deblocăm asistența externă, criza pandemică o să fie gestionată așa cum se gestionează acum. Sub mai multe aspecte anul 2021 este pierdut”, a spus Alexandru Slusari.

Amintim că la consultările cu fracțiunile politice de la Președinție de pe 26 martie din partea Platformei DA a participat doar Alexandru Slusari. Atunci deputatul a declarat că nu este rost de o atitudine serioasă

Anterior, Platforma DA a declarat de nenumărate ori că este nevoie de instituit un Guvern de tranziție pentru a depăși criza pandemică.

Și Partidul „Șor” și Platforma „Pentru Moldova” au venit cu o reacție, după ce Maia Sandu a anunțat despre inițierea procedurii de dizolvare a Parlamentului. Reprezentanții platformei consideră că decizia șefei statului este „una luată în baza ambițiilor politice și nu a rațiunii, o decizie dictată de propriile orgolii și mai puțin de interesele actuale ale țării și cetățenilor”.

După ce șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că sesizează Curtea Constituțională privind subiectul dizolvării Legislativului, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a anunțat că „socialiștii vor face uz de toate căile constituționale, legale și politice pentru a nu admite alegeri anticipate parlamentare în plină pandemie”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram