/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Slusari spune că situația cu stocurile de grâu „e mai gravă decât s-a așteptat”

missing
30 martie 2021, ora 17:55

După ce dimineață a spus că grâul scos din portul Giurgiulești nu are nimic cu rezerva de stat, deputatul Partidului ”Platforma DA”, Alexandru Slusari susține că ”situația privind stocurile de cereale din țară este mai grav decât s-a așteptat”. 

”Există premise pentru creșterea prețurilor la pâine și sacrificarea masivă a animalelor”, a scris Alexandru Slusari.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului a mai menționat că la solicitarea Platformei DA,  a fost acceptată propunere de a interzice în ttalitate exportul de grâu până la 15 mai. ”Sper foarte mult, că până diseară Guvernul va accepta acest lucru”, a mai scris Slusari.

Amintim că noaptea trecută a fost scandal la Giurgiulești. Mai multe camioane încărcate cu grâu, care ar fi fost destinate exportului, au fost blocate în port de mai mulți oameni. Cazul a fost scos la iveală de președintele Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, care a sugerat că rezerva de stat ar fi ”în pericol”.  Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a anunțat luni că Republica Moldova este asigurată cu grâu și nu există temei de îngrijorare în rândul populației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram