Ministerul Sănătății spune nu deține informații precise despre livrarea dozelor de vaccin Sputnik-V în Republica Moldova. Asta deși acum patru zile liderul socialiștilor Igor Dodon și ambasadorul rus Oleg Vasnețov au anunțat că Rusia va oferi gratuit țării noastre un lot de 180 de mii de doze de vaccinuri împotriva coronavirusului și ar putea rezerva alte 500 de mii de doze pentru achiziționarea în cel mai scurt timp.

„Suntem recunoscători pentru oricare suport în adresa procesului de vaccinare anti-COVID-19. La moment informații adiționale și precise nu deținem. Vă vom informa cum recepționăm oricare informație cu referire la acest lot”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Alexei Ceban, pe 6 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul tradiționalei emisiuni de vineri „Președintele răspunde”, liderul socialiștilor a spus că primele doze de Sputnik-V vor ajunge la Chișinău în a doua jumătate a acestei săptămâni, iar cele 500 de mii de doze ar putea ajunge în lunile mai – iunie curent.

Menționăm că deși nu deține nicio funcție de responsabilitate publică, Igor Dodon a discutat cu șeful – adjunct al administrației prezidențiale de la Kremlin, Dmitri Kozak, despre posibilitatea ca Republica Moldova să cumpere de la ruși cel puțin jumătate de milion de doze de vaccin Sputnik V.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!