„Regretăm prestația iresponsabilă, neprofesionistă și politico-populistă a unui ales al poporului care, având grave carențe în materie de cunoaștere a dreptului și a modului în care se înfăptuiește justiția, și-a asumat rolul de justițiar, expert și și-a făcut un obicei din a lansa învinuiri nefondate şi imixtiuni în activitatea organelor de drept”, se arată în poziție Procuraturii Generale în urma conferinței de presă a deputatei Platformei DA Inga Grigoriu, președinta al Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”.

„Prin generalizări pripite fie de clasare a dosarelor, fie de sabotare a activității Comisiei, altor judecăţi făcute fără cunoaşterea realităţilor, reacţii disproporţionate faţă de ceea ce ar trebui să constituie o anchetă penală, sanctuarul dreptăţii este grav afectat. Cert este că prin acuzațiile sale evident deplasate, doamna deputat deja nu mai impresionează pe nimeni, agravând în continuare conflictul constituțional dintre diferiți demnitari publici în scop de PR politic”, spun reprezentanții Procuraturii.

În acest context, Procuratura precizează că activitatea unei comisii parlamentare de anchetă nu are nicio legătură cu o anchetă judiciară și o activitate de urmărire penală nepublică, obiectul acestora fiind diferit, astfel încât cele două anchete nu pot interfera.

„Din momentul instituirii Comisiei, procurorii au formulat 45 de răspunsuri la demersurile acesteia, în termenii și volumul prevăzut de lege. În cazul în care, în cadrul urmăririi penale Procuratura va intra în posesia unor informații relevante pentru activitatea Comisiei de anchetă și va considera că prezentarea lor nu va prejudicia bunul mers al procedurii penale, ele vor fi prezentate suplimentar. Procuratura rămâne și în continuare deschisă pentru colaborare cu toate puterile statului și reconfirmă poziția de a adopta hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice”, se mai arată în reacția Procuraturii.

Amintim că ieri, 5 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă, președinta Comisiei de anchetă „Laundromat”, deputata Inga Grigoriu, a declarat că Procuratura Generală ezită să ofere răspuns la mai multe întrebări ale deputaților privind spălarea banilor proveniți din jurisdicții străine prin Republica Moldova.

/VIDEO/ „S-au descoperit scheme și instituții financiare noi”. Comisia de anchetă privind dosarul „Laundromat” oferă detalii

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!