/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cetățenii vor putea face programări online la serviciile medicale de înaltă performanță

missing
08 aprilie 2021, ora 11:57

Persoanele asigurate își pot face online programare la serviciile medicale de înaltă performanţă prin intermediul unui sistem informațional pus recent în funcțiune la nivelul întregii țări de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).

De asemenea, cetățenii pot să-și aleagă de sine stătător prestatorul acestor servicii. Sistemul a fost testat anterior în regim pilot și în acest fel a fost asigurată viabilitatea lui.

La accesarea sistemului informațional, și medicii vor putea să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia.

Prin intermediul SIRSM, va putea fi efectuată și programarea în regim online la serviciile medicale respective, accesând pagina electronică a sistemului. Această procedură va putea fi înfăptuită de persoana căreia i-au fost prescrise serviciile medicale, iar în cazul în care pacientul nu utilizează computerul, programarea va fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere.

Acești pași pot fi vizualizați și la accesarea bannerului Programare online la serviciile medicale de înaltă performanță de pe site-ul cnam.md.

În cazul persoanelor care nu utilizează computerul, programarea va fi făcută de medicul ce a emis biletul de trimitere sau prin intermediul Centrului de apel INFO CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999.

Lista serviciilor medicale de înaltă performanţă incluse în sistem cuprinde investigaţiile indicate în capitolele IV-XIII ale anexei nr. 5 la Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală, şi anume servicii de diagnostic funcţional, imagistică medicală, investigaţii de radiodiagnostic, de diagnostic intraarticulare, endoscopie de diagnostic, examen audiologic, servicii medicale de profil oftalmologic, de anestezie.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la internet, fără a fi necesară instalarea aplicaţiilo sau programelor suplimentare.

Baza de date va fi actualizată în mod continuu cu informaţii despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceştia şi de pacienţi, numărul şi volumul de servicii contractate şi executarea în timp real a serviciilor în conformitate cu contractul încheiat cu instituţia medicală. De asemenea, informaţiile stocate vor servi la elaborarea unor rapoarte de analiză.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram