/LIVE TEXT/ Cutremur după cutremur în Turcia: Plânsete și țipete se aud de sub dărâmături. Bilanțul morților continuă să crească

Președinta a cerut PG să investigheze acțiunile de azi ale deputaților. Primele declarații după ședința CSS

23 aprilie 2021, ora 18:56

Maia Sandu a făcut o serie de declarații după ce a convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate, în urma evenimentelor azi când Parlamentul a votat o declarație privind uzurparea Curții Constituționale, a numit un nou magistrat la CC și și-a retras susținerea pentru Domnica Manole. Șefa statului a anunțat că a cerut Procuraturii generale să ancheteze cele întâmplate azi, din prisma tentaive de uzurpare de stat. De asemenea, președinta a cerut SIS să nu permită destabilizările.

„Ce s-a întâmplat azi e foarte grav. Este un atac fără precedent asupra ordinii constituționale”, a menționat Sandu.

Președinta țării a calificat revocarea din funcție a Domnicăi Manole drept ilegală și nulă.

„Parlamentul a făcut o tentativa neconstituțională de a numi alt judecător la Curtea Constitutională. Am solicitat de la MAI, Armata Națională, Inspectoratul de Patrulare să nu se lase prinși în astfel de acțiuni neconstituționale”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului a făcut un apel la socialiști și cei de la Partidul Politic „Șor”, cărora le-a cerut să înceteze haosul.

„Strategia voastră de a arunca țara în haos trebuie oprită, suveranitatea aparține cetățenilor. Vreau sa accentuez că nu vom admite ca niște găști de criminali să submineze procesul democratic și să creeze haos în țară. Cetățenii sunt unicii care pot rezolva criza politică prin alegeri democratice”, a mai spus președinta Maia Sandu.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram