Maia Sandu a făcut o serie de declarații după ce a convocat în ședință Consiliul Suprem de Securitate, în urma evenimentelor azi când Parlamentul a votat o declarație privind uzurparea Curții Constituționale, a numit un nou magistrat la CC și și-a retras susținerea pentru Domnica Manole. Șefa statului a anunțat că a cerut Procuraturii generale să ancheteze cele întâmplate azi, din prisma tentaive de uzurpare de stat. De asemenea, președinta a cerut SIS să nu permită destabilizările.

„Ce s-a întâmplat azi e foarte grav. Este un atac fără precedent asupra ordinii constituționale”, a menționat Sandu.

Președinta țării a calificat revocarea din funcție a Domnicăi Manole drept ilegală și nulă.

„Parlamentul a făcut o tentativa neconstituțională de a numi alt judecător la Curtea Constitutională. Am solicitat de la MAI, Armata Națională, Inspectoratul de Patrulare să nu se lase prinși în astfel de acțiuni neconstituționale”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului a făcut un apel la socialiști și cei de la Partidul Politic „Șor”, cărora le-a cerut să înceteze haosul.

„Strategia voastră de a arunca țara în haos trebuie oprită, suveranitatea aparține cetățenilor. Vreau sa accentuez că nu vom admite ca niște găști de criminali să submineze procesul democratic și să creeze haos în țară. Cetățenii sunt unicii care pot rezolva criza politică prin alegeri democratice”, a mai spus președinta Maia Sandu.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!