/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Boris Lupașcu, desemnat de PSRM - Șor judecător la CC, renunță la mandat

missing
27 aprilie 2021, ora 08:33

Fostul procuror, în prezent avocatul Boris Lupașcu, numit de majoritatea parlamentară PSRM – Șor judecător la Curtea Constituțională, renunță la mandat. Acesta solicită Legislativului să fie anulată hotărârea care a stat la baza desemnării sale în această funcție. 

„În legătură cu bulversarea societății în rezultatul adoptării la 23.04.2021 de către Parlament a Hotărârii de numire a subsemnatului în funcția de judecător al Curții Constituționale, urmărind scopul instaurării liniștii în societatea la maxim antagonistă prin declarațiile populiste ale unor politicieni și pretinși formatori de opinie, dar și beacceptând ca teorie lezarea în continuare a imaginii Înaltei Curți, solicit respectuos anularea actelor care au stat la baza desemnării în această funcție în legătură cu renunțarea benevolă de la mandatul încredințat”, a menționat Lupașcu în adresarea către Parlamentul R. Moldova.

Boris Lupașcu a fost numit magistrat la Curtea Constituțională în data de 23 aprilie, cu votul majorității parlamentare PSRM – Șor. Desemnarea lui Lupașcu în această funcție a provocat un val de nemulțumiri, inclusiv din partea partenerilor de dezvoltare, care au spus că aceasta nu are substrat juridic. Numirea lui Boris Lupașcu, la fel ca și hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi Manole la Curtea Constituțională, au fost contestate de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco la Înalta Curte, care le-a anulat. Decizia de suspendare a celor două hotărâri a fost luată vineri seară de un singur magistrat al CC – Liuba Șova. Astfel că sesizarea lui Litvinenco urmează să fie examinată astăzi în plenul Curții Constituționale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram