/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Curtea de Apel Cahul, despre întâlnirea dintre avocatul lui Șor și magistratul raportor în dosar. „Regretăm existența faptului înregistrat video”

missing
07 mai 2021, ora 17:55

Curtea de Apel Cahul regretă existența înregistrării video care a surprins momentul în care Tudor Berdilă, magistratul raportor în dosarul lui Ilan Șor primește o pungă de culoare neagră de la Nicolae Bojenco, avocatul deputatului fugar. Într-o reacție oficială, solicitată de TV8, responsabilii președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov, a menționat că nu poate da o apreciere evenimentelor în care este implicat un judecător al instanței. 

„Administrația Curții de Apel Cahul regretă existența faptului înregistrat video și distribuit recent în spațiul public, în care este vizt judecătorul Curții de pel Cahul….Este în afara competențelor și atribuțiilor unei instanțe judecătorești de a da apreciere evenimentelor cu implicarea unui magistrat, chiar dacă activează în instanța respectivă”, se menționează în răspunsul oficial oficial al Curții de Apel Cahul.

Nicolae Bojenco, avocatul lui Ilan Șor, s-a întâlnit în data de 30 aprilie cu Tudor Berdila, unul dintre magistrații de la Curtea de Apel Cahul, care examinează dosarul lui Șor. Cei doi au fost surprinși în apropierea unei spălătorii auto de la Cahul, unde Bojenco i-a oferit lui Berdila o pungă neagră cu logo-ul Klasika Asigurări. Avocatul a recunoscut, într-un comentariu pentru tv8.md, că s-a văzut cu magistratul și a precizat că în punga oferită era o sticlă cu vin și o ciocolată, pe care i le-ar fi oferit cu ocazia zilei de naștere.

Dosarul lui Ilan Șor i-a fost repartizat lui Tudor Berdila în martie anul curent. Potrivit Anticorupție, el este și raportor în completul de judecători de la Curtea de Apel Cahul, care examinează cauza penală, după ce a fost aprobată demisia judecătoarei Nina Veleva, care era raportor în acest dosar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram