/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Locuitorii Capitalei au profitat de vremea bună și au mers azi în parc, unde au fost deschise terenurile de sport

missing
16 mai 2021, ora 21:12

Locuitorii Capitalei au profitat astăzi de vreme bună și au ieșit la plimbări. Mai ales că în parcul Valea Trandafirilor de astăzi au fost deschise terenurile sportive. Potrivit autorităților locale, în zonă s-a făcut ordine după sezonul de iarnă, iar terenurile au fost reabilitate. Chiar și așa, oamenii spun că nu au văzut acest lucru, iar pe alocuri, ar fi nevoie de reparații mai serioase.

Parcul Valea Trandafirilor din Capitală a prins viață. De astăzi, aici au fost deschise terenurile de sport și cele de joacă, iar oamenii nu au ezitat să-și petreacă timpul în aer liber, așa că practic toate au fost imediat ocupate.

Un rând s-a format la terenul de fotbal, unde jucătorii așteptau posibilitatea de a ocupa terenul și de a-și aminti cum să manevreze mingea.

„ Vin jucători mai tineri, mai bătrâni, e bine. -Până acum unde ați jucat? -Am stat acasă, cineva a avut antrenamente, dar cine dorește să joace, joacă oriunde”.

„Am avut o echipă formată de acasă și mă bucur că s-a deschis, avem parte de emoții”.

Mai mulți tineri jucau de dimineață și pe terenul pentru volei.

„Imediat ce am aflat că s-a deschis, am decis să mergem aici. E unicul teren normal”.

Aceștia, însă, s-au plâns că iarna și-a lăsat amprenta, iar terenul ar avea nevoie de mici îmbunătățiri.

„E veche, nu se prea ține și se vede că e uzată de mult timp”.

Și pe terenul de tennis oamenii spun că nu au simțit reparațiile promise de autorități.

„Nu se vede deloc că a fost reparată. Anul trecut era mult mai bine. Acum se vede că nimic nu s-a schimbat și chiar s-a deteriorat covorul”.

Erau aglomerate și terenurile de joacă pentru copii, amplasate lângă cele sportive. Oamenii ne-au spus că vremea bună i-a făcut să uite de restricții și pandemie.

„Greu să treci pe alături și să-i explici copilului că deja nu se poate”.

„E imposibil să stai închis în casă, și pentru maturi, dar mai ales pentru copii”.

Conform ultimei hotărâri a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău, a fost permisă aflarea persoanelor pe terenurile de joacă, dar și cele sportive. Totodată, este permisă desfășurarea competițiilor sportive în aer liber. Rămân însă în vigoare restricțiile privind purtatul măștii de protecție și respectarea distanței sociale.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram