Un acord privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania ar putea fi semnat în curând. Anunțul a fost făcut de către președinta, Maia Sandu, la Berlin. 

În cadrul discursului, făcut după întrevederea cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, șefa statului a spus că apreciază deschiderea autorităților germane de a semna un acord în acest sens.

Menționăm că în cel mai scurt timp ar putea fi semnat și un acord privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere moldovenești în Germania.

Printre cele mai importante subiectele discutate de către cei doi șefi de stat se mai numără situația politică și securitatea din regiune și suportul Germaniei pe plan economic.

Maia Sandu a adăugat că această vizită este o bună oportunitate de reconfirmare a importanței pe care Republica Moldova o atașează relației cu Germania, și de relansare a acestei relații, în interes comun.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!