/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 798: Sânge la Odesa, ordinul lui Șoigu și îndemn din SUA! Rusia se laudă cu o lovitură grea

Important! Vaccinarea cu serul Pfizer, disponibilă la maratonul de imunizare împotriva COVID-19 organizat de USMF

missing
22 mai 2021, ora 11:33

Moldovenii se pot vaccina cu vaccinul Pfizer-BioNTech, astăzi, 22 mai, începând cu ora 8.00, la Maratonul de imunizare „De la student la student”, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. Imunizarea cu Pfizer se va desfășura la Punctul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), unde sunt 6 fluxuri de imunizare, până duminică ora 21:00.

Ministerul Sănătății a recepționat joi, 21 mai, alte 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS. Conform informațiilor, în total, 100.620 doze de Pfizer-BioNTech sunt depozitate la ANSP și urmează să fie distribuite Centrelor de vaccinare în zilele următoare.

Precizăm că startul maratonului a fost dat vineri, începând cu ora de la ora 15:00, și se va desfășura până duminică, ora 21:00. Vaccinarea se va face fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul servit, spun reprezentanții instituției de învățământ.

Conform informațiilor, la maraton sunt organizate 10 puncte de vaccinare, unde sunt disponibile trei tipuri de vaccin – Sinopharm, Pfizer și AstraZeneca. Trei fluxuri vor fi deschise în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27), unde va avea loc imunizarea cu serul Sinopharm, și șapte – în  Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25) – cu vaccinul AstraZeneca, localizate în Campusul universitar din regiunea Mălina Mică a Capitalei.

La procesul de vaccinare vor fi antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității academice – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul și al Consiliului Rectorilor din Moldova.

Amintim că, Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță lansarea integrală a etapei a III de vaccinare. Anunțul a fost făcut de către responsabilii din cadrul ministerului. Datele Ministerului Sănătății arată că, de la începutul campaniei de imunizare, în Republica Moldova au fost administrate peste 200 de mii de doze de vaccin împotriva coronavirusului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram