Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a depus dosarul la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. La CEC s-au prezentat doi membri ai partidului. Este vorba despre liderul PDCM, Ion Chicu, și fosta ministră a sănătății din Guvernul condul de Chicu, Viorica Dumbrăveanu.

„Avem 54 de femei și 47 de bărbați. De votul alegătorului depinde ce va fi după 11 iulie. (…) Sondajele orchestrare de concurenți electorali de multe ori nu reprezintă adevărul. (…) Pe partea de resurse, pentru campania electorală, spre deosebire de alte partide de drepta și stânga, partidul nu este finanțat de peste hotare. Ne întreținem din donații”, a declarat liderul PDCM, Ion Chicu, după depunere actelor la CEC.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a fost creat recent de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, după ce și-a data demisia din funcția de prim-ministru la sfârșitul anului 2020. Printre membrii formațiunii se află și fostul democrat, primarul raionului Hîncești, Alexandru Botnari.

Pe data de 17 aprilie curent, Chicu anunța pe Facebook că după depunerea la ASP a setului de acte prevăzut de legislație pentru înregistrarea partidelor politice, instituția respectivă a înscris Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei în Registrul de stat al persoanelor juridice.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a șapte zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Termenul limită pentru depunerea actelor în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este 11 iunie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!