/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ Primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, a fost ales vicepreședinte al partidului lansat de Ion Chicu

missing
26 aprilie 2021, ora 09:59

Primarul raionului Hâncești, fost deputat din Partidul Democrat din Moldova (PDM), Alexandru Botnari a aderat la partidul ex-premierului Ion Chicu. Într-o postare pe o rețea socială, Botnari a publicat mai multe fotografii alături de Ion Chicu, liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM)

„Începem o noua provocare politica în frunte cu Chicu Ion! Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei! Doritori de a face parte din echipa noastră va așteptăm cu drag. Însăși denumirea spune tot cu ce ne dorim sa facem în țara noastră dragă Moldova”, a scris Botnari pe Facebook.

Totodată, Consiliul Politic Național al PDCM s-a reunit la finele săptămânii trecute și a ales și a ales organele de conducere a formațiunii. Botnari a fost ales vicepreședinte al PDCM, responsabil de domeniul administrației publice locale și centrale.

Precizăm că Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, lansat de fostul premier Ion Chicu, a fost înregistrat în Registrul de stat al persoanelor juridice. Ion Chicu scrie că obiectivul principal al formațiunii este dezvoltarea și modernizarea țării, prin consolidarea societății și integrarea în Uniunea Europeană, asta în contextul în care acum un an a declanșat un scandal diplomatic dintre Chișinău și București, care a apărut drept urmare a mesajului denigrator transmis la adresa europarlamentarului Siegfried Mureșan, în care a fost blamată și România.

Printre membrii partidului se numără mai multe persoane care au lucrat cu Ion Chicu la Guvern. Este vorba de Viorica Dumbrăveanu, ex ministra Sănătății și Anatol Usatîi, ex-ministrul Economiei și Infrastructurii.

Amintim că, Alexandru Botnari a deținut și funcția de vicepreședinte al Partidului Democrat, iar la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Botnari a fost ales deputat pe circumscripția Hâncești. Ulterior, acesta a renunțat la fotoliul de deputat în favoarea funcției de primar al orașului Hâncești.

După ce a fost ales primar al orașului Hâncești pe lista Partidului Democrat, Alexandu Botnari a anunțat astăzi că părăsește formațiunea politică și va fi primar independent. Tot atunci, fostul democrat declara că nu intenționează să adere la un alt partid.

Sursa: Facebook/Alexandru Botnari

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram