Update 13:29 // Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Într-o notă se anunță că cei doi au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal.

Denunțătorul a relatat că poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie.

„Acesta a comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine”, spun reprezentanții CNA.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Polițiștii riscă închisoare, pedeapsă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii, dacă vor fi găsiți vinovați.

***

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează percheziții la Inspectoratul Național de Investigații (INI), în comun cu angajații procurorii și polițiștii. 

„Se fac acțiuni de urmărire penală care vizează unii angajați ai INI”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!