Platforma DA s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Reprezentanții formațiunii sunt de părere că partidul va juca un rol decisiv în formarea unei majorități Parlamentare pro-europene, reformiste și democratice. 

În cadrul evenimentului de lansare membrii formațiunii au difuzat un spot video, în care au făcut o retrospectivă despre cum au derulat evenimentele de la primul protest organizat de Platforma DA, din mai 2015. În spotul video a apărut liderul partidului, Andrei Năstase, care s-a lăudat cu realizările formațiunii pe parcursul ultimelor ani.

„Republica Moldova va fi o țară în care vrei să trăiești. Eu am un vis. Un vis născut inclusiv prin votul oamenilor la protestul din 3 mai 2015. Un vis în care suntem cu toții liberi, fericiți, asigurați și mândri de țara noastră”, a spus Andrei Năstase.

Ulterior, moderatul evenimentului, deputatul Dinu Plîngău, i-a prezentat pe primii 25 de candidați ai Platformei DA pentru anticipatele din 11 iulie curent.

Menționăm că printre aceștia se regăsesc și deputații din Legislatura a X-a. Este vorba despre Vasile Năstase, fratele lui Andrei Năstase, Chiril Moțpan, Stela Macari, Maria Ciobanu, Liviu Vovc, Inga Grigoriu, Dinu Plîngău, Igor Munteanu, Alexandru Slusari.

Vedeți aici lista integrală a candidaților Platformei DA la anticipatele din 11 iulie.

Până în prezent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat nouă concurenți electorali, iar șase dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Cei nouă concurenți electorali înscriși oficial în cursă sunt – blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul PACE, Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, blocul „Renato Usatîi”, PAS, Partidul „Șor”, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM și Platforma Demnitate și Adevăr.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!