/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Platforma DA s-a lansat în campania electorală: Vom juca un rol decisiv în formarea unei majorități parlamentare

missing
02 iunie 2021, ora 10:55

Platforma DA s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Reprezentanții formațiunii sunt de părere că partidul va juca un rol decisiv în formarea unei majorități Parlamentare pro-europene, reformiste și democratice. 

În cadrul evenimentului de lansare membrii formațiunii au difuzat un spot video, în care au făcut o retrospectivă despre cum au derulat evenimentele de la primul protest organizat de Platforma DA, din mai 2015. În spotul video a apărut liderul partidului, Andrei Năstase, care s-a lăudat cu realizările formațiunii pe parcursul ultimelor ani.

„Republica Moldova va fi o țară în care vrei să trăiești. Eu am un vis. Un vis născut inclusiv prin votul oamenilor la protestul din 3 mai 2015. Un vis în care suntem cu toții liberi, fericiți, asigurați și mândri de țara noastră”, a spus Andrei Năstase.

Ulterior, moderatul evenimentului, deputatul Dinu Plîngău, i-a prezentat pe primii 25 de candidați ai Platformei DA pentru anticipatele din 11 iulie curent.

Menționăm că printre aceștia se regăsesc și deputații din Legislatura a X-a. Este vorba despre Vasile Năstase, fratele lui Andrei Năstase, Chiril Moțpan, Stela Macari, Maria Ciobanu, Liviu Vovc, Inga Grigoriu, Dinu Plîngău, Igor Munteanu, Alexandru Slusari.

Vedeți aici lista integrală a candidaților Platformei DA la anticipatele din 11 iulie.

Până în prezent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat nouă concurenți electorali, iar șase dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Cei nouă concurenți electorali înscriși oficial în cursă sunt – blocul Comuniștilor și Socialiștilor, Partidul PACE, Partidul Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, blocul „Renato Usatîi”, PAS, Partidul „Șor”, Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”, PDM și Platforma Demnitate și Adevăr.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram