/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Și sediul PSRM a fost vizitat de polițiști. Partidul acuză oponenții de victimizare și lansarea „bombelor mediatice”

04 iunie 2021, ora 10:50

Și la oficiile teritoriale ale Partidului Socialiștilor (PSRM) au fost în vizită reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Membrii formațiunii spun că oamenii legii fac asta periodic, pentru a se documenta dacă totul este în regulă din punct de vedere al cerințelor de securitate.

„Vizitele au fost de informare și, nicidecum n-au avut caracter de control sau presiune, cum au încercat unii să speculeze. Polițiștii au fost amabili și au pus în prim plan misiunea lor de a veghea ordinea publică și apărarea proprietății, fie publice sau private”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Socialiștii au comentat și inspecția inopinată care a fost făcută de către polițiști la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). PSRM au acuzat PAS-ul că „se dă în spectacole, lansează falsuri evidente și le transformă în bombe mediatice”, pentru a se victimiza la alegeri.

„Înclinăm să credem că și lor li s-a explicat foarte clar scopul vizitei oamenilor legii, iar ce a urmat se poate încadra exclusiv în campania de manipulare pe care acești politicieni o practică mereu”, au scris socialiștii.

Amintim că reprezentanții PAS au cerut ministrului în exercițiu al Afacerilor Interne, Pavel Voicu, să confirme legalitatea acțiunilor, întrucât membrii partidului au spus că nu au primit niciun document oficial.

Membrii PAS îl suspectă și pe liderul PSRM, Igor Dodon, că are tangență cu acest caz, solicitându-i să nu transmită oamenii legii în misiuni politice. Formațiunea s-a adresat și polițiștilor, cerându-le să nu dea curs indicaților „ilegale” ale superiorilor.

Poliția a venit ulterior cu precizări referitoare la inspecția de PAS. Oamenii legii au spus că asta nu a fost altceva decât o activitate de informare în perioada preelectorală.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram