/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un socialist a depus o plângere la poliție, după ce sediul PSRM din Căușeni a fost stropit cu fecale

missing
04 iunie 2021, ora 10:24

Un membru al Partidului Socialiștilor (PSRM) a depus o plângere la poliție, după ce sediul formațiunii din orașul Căușeni ar fi fost stropit miercuri cu fecale, dintr-o pungă neagră cu calendar. Oamenii legii au pornit o cauză penală. Deocamdată nu a fost identificat niciun suspect.

Ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției, Silvia Vetcu, a informat că după ce pe rețelele sociale au apărut informații despre acest incident, poliția din Căușeni s-a autosesizat pentru a stabili toate circumstanțele.

Ulterior, însă, la sediul poliției s-a apropiat un reprezentant al PSRM, care a depus o plângere în acest sens. Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală în cadrul căreia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și identificării persoanelor vinovate.

Conform legii penale, pentru comiterea infracțiunii de huliganism, persoana vinovată riscă amendă până la 52 500 lei sau închisoare de până la trei ani.

Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu un comentariu în legătură cu acest caz. În cadrul tradiționale emisiuni de vineri, „Președintele Igor Dodon răspunde”, politicianul a negat implicarea reprezentaților partidului și a acuzat de cele întâmplate formațiunile de dreapta.

Incidentul a devenit cunoscut opiniei publice, după ce ex-deputatul PSRM Oleg Cuciuc a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini de la fața locului, iar ulterior le-a șters.

Din imaginile publicate pe rețelele sociale se poate vedea că au fost stropiți atât pereții din exteriorul oficiului, cât și din interiorul acestuia. Întrebat din ce motiv a șters fotografiile, socialistul a spus că „imaginile urmează a fi redactate”. Oleg Cuciuc a relatat că el însuși este autorul acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram