/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

Agenția Proprietăți Publice, după anunțul privind protestul de la Guvern: Portul Internațional Giurgiulești nu se află în gestiunea APP

missing
09 iunie 2021, ora 12:27

După ce Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că organizează o acțiune de protest în fața Guvernului, la orele 14:00, pe tema „Agenția Proprietăți Publice (APP) ne vinde țara pe doi bani, așa nu se mai poate!”, făcând referire la tranzacția de vânzare-cumpărare a Portului Internațional Liber Giurgiulești, Agenția a venit cu o reacție. APP spune că Portul Giurgiulești nu se află în gestiunea sa. 

„Potrivit actelor normative în vigoare, APP este autoritatea administrativă centrală din subordinea Guvernului care implementează politica statului în domeniile de activitate ce îi sunt încredinţate. Astfel, conform Hotărârii Guvernului Nr. 902/2017 cu privire la organizarea şi funcţionarea Agenţiei Proprietății Publice este stabilit clar că APP exercită funcţiile de fondator al întreprinderilor de stat şi de deţinător de acţiuni (părţi sociale) în societăţile comerciale cu cota statului în capital social, în modul stabilit şi în limitele competenţelor atribuite de cadrul normativ, prevăzute în anexele 4 și 41 ale hotărârii.

Respectiv, Portul Internațional Liber Giurgiulești nu se regăsește printre entitățile expres indicate și nu se află în administrarea APP. În aceeastă ordine de idei, APP reiterează că nu este în drept și nu are atribuții de a interveni în cazul disputelor reliefate în cazul Portului. Or, Agenția Proprietății Publice nu are careva tangențe cu disputele respective. Regretăm, insinuările făcute de către unii actori politici în adresa Agenției Proprietății Publice și solicităm să nu implice APP în activitățile sale politice și electorale”, se artă într-un comunicat de presă.

Precizăm că Platforma DA a anunțat un protest pe subiectul privind privatizarea Portului Internațional Liber Giurgiulești. Andrei Năstase îndeamnă oamenii să vină în fața Guvernului să susțină acțiunea de protest.

Amintim că, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a achiziționat în totalitate capitalul grupului de companii Danube Logistics (Danube Logistics Group), la 7 mai 2021. În aceste condiții, BERD a devenit unicul beneficiar efectiv al Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiulești.

BERD este deținută de 69 de țări, inclusiv Republica Moldova, Uniunea Europeană și Banca Europeană de Investiții. Cu investiții totale de 1,4 miliarde de euro, BERD este cel mai mare investitor străin din Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram