Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

Reacția arhitectului-șef al Chișinăului, la acuzațiile lui Chironda: „Devine deja o obișnuință a viceprimarului să dezinformeze”

16 iunie 2021, ora 15:56
Distribuie:

Arhitectul-șef al Chișinăului Svetlana Dogotaru a venit cu o reacție, după ce viceprimarul Capitalei Victor Chironda a solicitat suspendarea acesteia din funcție, acuzând-o de tentative de autorizare a demolării Hotelului Național din centrul orașului. Dogotaru spune că acuzațiile aduse de Chironda nu sunt altceva decât dezinformări lansate în public. 

„Referitor la alte lucruri expuse despre mine pentru fundamentarea cererii de demisie – devine deja o obișnuință a viceprimarului să dezinformeze. După ce a stopat chiar el procesul de reorganizare a Direcției prin crearea unui nou grup de lucru, pe care așa și nu l-a mai convocat. A trecut deja jumătate de an în încercări de a manipula și a învinui. Totul pentru a scăpa de mine. Vendeta viceprimarului împotriva mea este deja cu barbă… În general, această conferință o văd drept una de sorginte politică, o încercare de a primi o ofertă pe lista vreunui partid cu șanse de a accede în Parlament. Acolo e mult mai interesant decât la primărie, unde trebuie să muncești mai mult decât să vorbești”, se arată într-o declarație a arhitectului-șef, publicată pe pagina Direcţiei Generale Arhitectură, Urbanism şi Relații Funciare.

După ce în cadrul unei conferințe de presă, viceprimarul a spus că șefa Direcției de Arhitectură ar permite beneficiarului să încalce procedurile de elaborare a documentației de urbanism, să inducă în eroare primarul și viceprimarii care trebuie să semneze actele permisive, ar justifica cu orice preț intenția beneficiarului de a iniția procesul de demolare a hotelului, ultima a menționat că:

„Emiterea autorizațiilor de construire/desființare nu este un proces discreționar al arhitectului-șef, dar nici al viceprimarului, oricât de multe conferințe nu ar face și oricâte adresări la CNA nu ar înainta. Referitor la verificarea corectitudinii emiterii autorizației de desființare: am solicitat chiar eu să fie verificat procesul de către Direcția juridică, printr-o notă informativă adresată primarului. Pentru că și răspunsul de la CNA a fost cu această cerere – să se expună autoritatea”.

Pe 30 martie, viceprimarul Victor Chironda a semnat o dispoziție cu privire la organizarea consultărilor publice privind concepția complexului multifuncțional care ar putea fi construit în locul clădirii Hotelului Național din centrul Capitalei. Consultările au avut loc la data de 17 aprilie.

Acum doi ani, Victor Chironda spunea că împreună cu noul arhitect-șef va elabora și prezenta planul și prioritățile de activitate a Direcției și va începe implementarea unei dezvoltări urbane sănătoase și sustenabile.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram