/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

Directorul liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, eliberat din funcție. Ion Iovcev: „Printr-un singur sunet de telefon...”

missing
22 iunie 2021, ora 16:00

Directorul liceului „Lucian Blaga” de la Tiraspol, o instituție de învățământ cu predare în limba română, a fost demis din funcție. Anunțul a fost făcut de însuși Ion Iovcev pe pagina sa de Facebook. Iovcev nu a oferit detalii legate de motivele demiterii sale. 

„După ce am trecut prin COVID – 19, după ce am supraviețuit în urma accidentului rutier grav…după ce vicepriministru pentru reintegrare a refuzat unui angajat de la Biroul de Reintegrare să mă felicite cu ocazia zilei mele de naștere…după ce am primit diploma MECC…a urmat și „surpriza” semnată de ministrul în exercițiu, Liliana Pogolșa – ordinul de eliberare din funcția de director al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol”, a anunțat Ion Iovcev într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ion Iovcev, care s-a aflat la conducerea liceului „Lucian Blaga” pe parcursul a 29 de ani din cei 30 de existență a instituției, se declară indignat de situație.

„Mi-am dedicat în întregime acestei școli, sufletul și inima. N-am crezut că doar printr-un singur sunet de telefon se poate doar să-ți spună că azi este ultima zi de muncă”, a mai adăugat Iovcev.

I-am contactat pe responsabilii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, pentru o reacție. Purtătoarea de cuvânt a MECC, Cristina Gonța ne-a declarat că Ion Iovcev a fost demis deoarece a atins vârsta de 70 de ani.

„Conform Codului muncii, funcția de director poate fi deținută până la vârsta de 65 de ani. Domnul Ion Iovcev a atins vârsta de 70 de ani”, a explicat Cristina Gonța pentru tv8.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram