/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Ion Ceban i-a limitat atribuțiile lui Victor Chironda la coordonarea activității unei singure direcții

missing
23 iunie 2021, ora 18:22

După ce i-a cerut să își dea demisia, or, îl dă el însuși afară, primarul general al Capitalei, Ion Ceban i-a limitat atribuțiile viceprimarului Victor Chironda la coordonarea activității unei singure direcții – corespondență, petiții și audiență. O dispoziție în acest sens a fost semnată de Ceban în 22 iunie. 

Potrivit documentului, toate atribuțiile care îi reveneau lui Victor Chironda i-au fost atribuite unui alt viceprimar, Ilie Ceban. Astfel, pe lângă problemele juridice și implementarea politicilor anti corupție, Ilie Ceban va avea grijă și de domeniul urbanistic al municipiului Chișinău, de calitatea construcțiilor urbane, de problemele transportului public și ale căilor de comunicație.

Despre asta a anunțat și Victor Chironda pe pagina sa de Facebook.

„Având în vedere că sie domnul primar și-a păstrat doar minime atribuții de „coordonare” și „conlucrare”, putem să constatăm că începând cu astăzi, noul Primar General de facto al municipiului Chișinău este domnul Ilie Ceban, fapt cu care îl felicit.Cum am și presupus, pentru semnarea certificatelor și autorizațiilor dl primar are nevoie de o persoană care nu pune întrebări în plus ci semnează cuminte tot ce i se pune pe masă”, a scris Chironda.

„Până la clarificarea situației cu grupul de anchetă asupra mea, voi continua să îndeplinesc atribuțiile cu care m-au însărcinat chișinăuienii – să asigur transparență și corectitudine în luarea deciziilor în primărie. În acest sens este foarte mult de lucru. Mai ales că urmează un nou val de acte permisive ”interesante” pregătite de direcția arhitectură”, a mai menționat Victor Chironda în postare.

Tensiunile dintre Ion Ceban și Victor Chironda s-au acutizat recent, după ce arhitecta – șefă a municipiului, Svetlana Dogotaru ar fi permis prin semnătură, demolarea clădirii Hotelului Național, aflată de ani buni în paragină. Viceprimarul a cerut suspendarea acesteia din funcție și inițierea unei anchete de serviciu. Chironda susține că în timp ce se afla la serviciu, viceprimarul Ilie Ceban a semnat autorizația de demolare a Hotelului Național, lucru pe care el a refuzat anterior să-l facă. Chironda a precizat că este împotriva autorizației de demolare a clădirii, deoarece nu este clar ce urmează să fie construit în locul acesteia. Acesta a mai menționat luni că va contesta autorizația de demolare a Hotelului Național. De asemenea, Chironda susține că va depune un demers repetat la Centrul Național Anticorupție, prin care va cere examinarea legalității acțiunilor fubncționarilor Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare.

Într-un final, Victor Chironda s-a ales cu o anchetă de serviciu, pentru că ar fi lipsit de la birou nemotivat, așa cum susține primarul Capitalei. Într-o conferință de presă susținută marți, 22 iunie, Ion Ceban l-a acuzat pe Victor Chironda că nu își face bine munca, iar din această cauză, mai multe proiecte din oraș ar fi în întârziere.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram