/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Reacția AUR, după altercațiile de la marșul comuniștilor și socialiștilor: „Vom depune plângere pe acțiunile ilegale ale oamenilor legii”

missing
04 iulie 2021, ora 11:48

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a venit cu o reacție, după altercațiile dintre polițiști și membrii formațiunii care au avut la marșul organizat de socialiști și comuniști, astăzi, în centrul Capitalei. Liderul AUR, Vlad Bilețchi, a anunțat că va depune o plângere, „pentru acțiunile ilegale ale oamenilor legii”.  

Reprezentanții partidului au spus că unioniștii, care au întins un tricolor imens în faţa monumentului domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, au fost îmbrânciţi, loviţi şi împiedicaţi să-şi desfăşoare paşnic contra-protestul faţă de acţiunile ilegale ale socialiştilor. „AUR condamnă acţiunile barbare ale poliţiştilor, care au demonstrat în mod clar că îi protejează pe socialişti”, spun membrii partidului.

Președintele partidului, Vlad Bilețchi, a declarat că va depune o „plângere pe acţiunile ilegale ale oamenilor legii, care au profanat tot ce avem mai sfânt şi au ales să-i slujească pe mancurţi şi trădătorii de neam”.

Unul dintre liderii AUR Dorin Chirtoacă ar fi fost îmbrâncit de către agenții de pază ai președintelui Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon la manifestația organizată de către Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) în centrul Chișinăului.

Îmbrâncelile au avut loc în momentul în care Dorin Chirtoacă a încercat să se apropie de către Igor Dodon. „Lăsați-mă”, striga membrul AUR în momentul în care a fost îmbrâncit de către două persoane, care ar fi fost agenți de pază. La un moment dat a intervenit și un carabinier.

Cu șapte zile până la alegerile parlamentare anticipate, cu pancarte și steaguri, membrii BECS s-au deplasat în marș pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, drumul fiind blocat pentru circulația mașinilor.

Însă, la intersecția cu strada Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni, membrii AUR au desfășurat un contra protest. Aceștia s-au aliniat în fața membrilor BECS, ținând în mâini tricolor și încercând să împiedice marșul comuniștilor și socialiștilor, însă, au fost înlăturați cu altercații de către forțele de ordine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram