/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Poliția a pornit un proces penal în urma altercațiilor de la marșul de duminică al BECS

missing
05 iulie 2021, ora 15:49

Poliția a pornit un proces penal în urma altercațiilor de la marșul de duminică al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS). Oamenii legii urmează să investigheze sub aspect penal inclusiv tentativa candidatului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Dorin Chirtoacă, de a-i ataca pe liderul PSRM, Igor Dodon și cel al PCRM, Vladimir Voronin. 

„Cu privire la acțiunile care au avut loc, a fost inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează a fi stabilite toate circumstanțele, să fie analizate toate imaginile video, să fie identificate toate persoanele implicatate, să fie citate și audiate. Ulterior, ofițerul de urmărire penală se va expune”, a precizat pentru tv8.md purtătoarea de cuvânt a Direcției de Poliție a Capitalei, Natalia Stati.

Amintim că în timpul unei manifestații organizate duminică de comuniști și socialiști au avut loc o serie de altercații. Membrii AUR, care au organizat o contramanifestație, s-au îmbrâncit cu polițiștii. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene. Liberalul Dorin Chirtoacă a fost îmbrâncit de către agenții de pază ai lui Igor Dodon, după ce a încercat să se apropie de socialist și de comunistul Vladimir Voronin.

Totodată, președintele AUR, Vlad Bilețchi, a anunțat că va depune o plângere „pentru acțiunile ilegale ale oamenilor legii”.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram