/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Chirtoacă, despre incidentul de la marșul PCRM și PSRM: „Ei ne-au atacat, noi am răspuns”

missing
04 iulie 2021, ora 16:14

Unul dintre fruntașii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Dorin Chirtoacă a venit cu o reacție, după ce a fost îmbrâncit, de către persoane care ar fi agenți de pază ai lui Igor Dodon, la marșul comuniștilor și socialiștilor, ce s-a desfășurat astăzi în centrul Capitalei. 

Dorin Chirtoacă spune că nu a încercat să sară la cineva la bătaie, dar a vrut să le ceară socoteală lui Vladimir Voronin și lui Igor Dodon „bărbătește”, acuzându-i că au dat ordin poliției să-i atace pe manifestanții AUR.

„Ei ne-au atacat, noi am răspuns. Noi stăteam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin poliției să ne atace, să lovească colegii, să dea cu gaze lacrimogene în ochi și să ne calce în picioare tricolorul, am încercat să ajung la cei doi capi ai mafiei, să le cer socoteala, inclusiv bărbătește, dar fără sa sar la bătaie”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că altercații au avut loc între polițiști și membrii Alianței pentru Unirea Românilor la manifestația organizată de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în centrul Capitalei. Președintele AUR, Vlad Bilețchi, a anunțat că va depune o plângere „pentru acțiunile ilegale ale oamenilor legii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram