Unul dintre fruntașii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Dorin Chirtoacă a venit cu o reacție, după ce a fost îmbrâncit, de către persoane care ar fi agenți de pază ai lui Igor Dodon, la marșul comuniștilor și socialiștilor, ce s-a desfășurat astăzi în centrul Capitalei. 

Dorin Chirtoacă spune că nu a încercat să sară la cineva la bătaie, dar a vrut să le ceară socoteală lui Vladimir Voronin și lui Igor Dodon „bărbătește”, acuzându-i că au dat ordin poliției să-i atace pe manifestanții AUR.

„Ei ne-au atacat, noi am răspuns. Noi stăteam pașnic cu tricolorul la Ștefan cel Mare, și pentru că Dodon cu Voronin au dat ordin poliției să ne atace, să lovească colegii, să dea cu gaze lacrimogene în ochi și să ne calce în picioare tricolorul, am încercat să ajung la cei doi capi ai mafiei, să le cer socoteala, inclusiv bărbătește, dar fără sa sar la bătaie”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Amintim că altercații au avut loc între polițiști și membrii Alianței pentru Unirea Românilor la manifestația organizată de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor în centrul Capitalei. Președintele AUR, Vlad Bilețchi, a anunțat că va depune o plângere „pentru acțiunile ilegale ale oamenilor legii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!