/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 809: Lupte în șapte sate din Harkov. Rusia susține că a respins un atac ucrainean cu drone și rachete

Letonia va dona R. Moldova un lot de vaccinuri AstraZeneca

missing
09 iulie 2021, ora 09:33

Letonia va dona Republicii Moldova un lot de vaccinuri AstraZeneca. Anunțul a fost făcut de către Ambasada Letoniei pe rețelele sociale. Această acțiune are drept scop sprijinirea luptei împotriva răspândirii COVID-19 și creșterea numărului zilnic de vaccinări. 

„În această săptămână, Guvernul Letoniei a luat o decizie de a dona 165 600 de doze de vaccin în cinci țări: Moldova, Georgia, Albania, Muntenegru și Kenya. Destinatarii vaccinurilor au fost selectați ținând seama de prioritățile politicii externe ale Letoniei, inclusiv sprijinirea stabilității și promovarea cooperării cu țările din regiunea vecină”, se arată pe pagina de Facebook a ambasadei.

Amintim că printre țările baltice care au donat vaccinuri țării noastre se numără Lituania și Estonia.

Ieri, premierul român Florin Cîțu a anunțat că România va dona Republicii Moldova alte peste o sută de mii de doze de vaccin Pfizer. La scurt timp, cu un mesaj de recunoștință a venit președinta Maia Sandu.

Campania de vaccinare la noi în țară a început pe 2 martie curent. De la începutul acesteia, peste 774 de mii de cetățeni s-au imunizat, dintre care, peste 298 de mii și-au administrat ambele doze.

Programarea la vaccinare se face pe acest link.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram